Večnamenska dvorana s plezalno steno

Konec januarja naj bi v Kidričevem končali gradnjo večnamenske športne dvorane, ki sta jo z dvema milijonoma evrov pomagali graditi država in evropska skupnosti

Po letu gradnje dobiva športna dvorana v Kidričevem končno podobo, še pred zimo so v glavnem uredili tudi zunanja igrišča za rokomet, košarko, mali nogomet in atletsko stezo z doskočiščem za skok v daljino.

“Dvorana s skupno tri tisoč kvadratnimi metri neto tlorisne površine je v celoti vkopana in v njenem kletnem delu je prostor za gimnastični studio, tam so skladišča za orodja in športne rekvizite in pa desetstezno strelišče za zračno orožje. Pritličje našega novega objekta, ki bo ob različnih priložnostih opravljal tudi večnamensko funkcijo, je namenjeno športni dvorani, ki ima tri pregradne stene in jo lahko tako hkrati uporabljajo kar trije različni uporabniki. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji plezalnega športa , saj je v dvorani že postavljena večja plezalna stena. V dvorani je 700 sedežev, od tega 260 fiksnih, na galerijah pa je prostora še za več kot 100 stojišč. V pritličju so še garderobe in sanitarni prostori, v nadstropju pa smo uredili večjo dvorano, ki ji za zdaj rečemo plesna, lahko pa bo služila tudi kakšni drugi namembnosti,” je med ogledom gradnje športne dvorane v Kidričevem razlagal Igor Premužič, višji referent na Občini Kidričevo, in dodal, da je dvorana povezana s šolo, tako da bodo šolarji imeli enostaven dostop do novih pokritih športnih površin. “Pričakujemo, da bo dvorana, izvajalec del je bistriško gradbeno podjetje Granit, dokončno zgrajena in opremljena do konca januarja prihodnje leto,” dodaja Premužič.

Gradnja večnamenske športne dvorane v Kidričevem, tako finančni izračuni, naj bi stala 6,1 milijona evrov, kaže pa, da bo končna cena gradnje nekoliko nižja: “Večino potrebnega investicijskega denarja za novogradnjo smo zagotovili iz občinskega proračuna, sofinancerski delež ministrstva za šolstvo in šport pa znaša dva milijona evrov, del tega denarja je država pridobila iz naslova evropskih sredstev za regionalni razvoj,” pojasnjuje Premužič in še, da so pred dvorano že uredili 50 parkirišč za tiste, ki bodo vanjo prihajali kot športniki ali obiskovalci prireditev, preteklo jesen pa so začeli tudi urejati dvorišče med šolo in dvorano.

Objavljeno 1.12.2010 v Večeru

Slavica Pičerko Peklar

Link: http://www.vecer.com/clanekpod2010120105597484

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: