Bo dvorana, kot nekdaj, kraj številnih dogajanj?

Prijaznejša podoba dvorane Pan v Kidričevem.

Pred desetletji je dvorana v Kidričevem veljala za kraj, kjer so se vrstili večji, ne samo tovarniški, pač pa tudi širše ptujski dogodki, zaradi njene podobe, ki je z leti vse bolj bledela, pa je zanimanje javnosti za dogajanja v dvorani Pan, ki jo upravlja Talumovo podjetje Vital, začelo usihati.

“V družbi Vital smo se odločili obstoječi dejavnosti, to je pripravi toplih obrokov za zaposlene Taluma in podjetij na njegovem območju, dodati novo vrednost in prav zato smo prenovili dvorano. Sprejme lahko 450 gostov, jo je pa mogoče pregraditi in urediti prostor tudi za manjše skupine. Tem zdaj ponujamo prijetno opremljeno dvorano, z urejenim prezračevanjem in ogrevanjem, dvorana je tudi tehnično profesionalno opremljena z avdio opremo in fiksnim ozvočenjem, projektorjem in projektorskim platnom v velikosti 4,5 krat 4,5 metra ter s scensko razsvetljavo, vse to pa nam omogoča organiziranje tudi zahtevnejših srečanj in prireditev v naši dvorani,” razlaga Mirko Veselič, direktor družbe Vital.

Prenovljena dvorana ima, poudarja, zdaj podobo, ki jo je imela pred 50 leti zgrajena dvorana, saj so bili po eni od obnov stropni oboki zakriti, zdaj so jih spet pokazali obiskovalcem, ohranili so tudi dobre stare talne obloge, med novimi materiali pa izbirali predvsem med ljudem in okolju prijaznimi. “Odločili smo se za videz dvorane, ki je ljudem všečen, minimalističen, pa vendar tak, ki povezuje preteklost s sedanjostjo in ki dvorani vrača njeno nekdanjo dušo. Radi bi namreč, da bi se vsi naši gostje dobro počutili,” omenja sogovornik in dodaja, da bodo sami poskrbeli za organizacijo različnih prireditev, dvorano pa ponujajo v najem tudi drugim organizatorjem. “V družbi Vital vse bolj spoznavamo, da je turizem pomembna gospodarska dejavnost, in prepričani smo, da lahko z dvorano, kot jo imamo, že na lokalni ravni začenjamo razvoj ambiciozneje na področju turizma in gostinstva,” napoveduje direktor.

Vital je dvorano ob restavraciji Pan obnovil v poldrugem mesecu. “V prihodnje bi želeli v tej večnamenski dvorani povečati obisk oziroma število prireditev. Organizatorjem teh nudimo zelo dobro infrastrukturo, tudi dovolj parkirišč. Preverjeno kvalitetna je tudi zmogljivosti naše kuhinje, kjer vsakodnevno pripravimo 1700 obrokov hrane, ob dvorani pa je v restavraciji Pan še večja jedilnica s 50 sedeži, posebna soba s 30 sedeži, posedeti je mogoče še v točilnici ali na terasi s 50 sedeži,” omenja Mirko Veselič, ki je prepričan, da se bo v Kidričevem še plesalo, saj bodo vabili tudi na plesne prireditve, različne koncerte, del prihodkov pa načrtujejo tudi z organizacijo različnih strokovnih seminarjev. “Možnosti, kaj vse početi v dvorani, je veliko, tu so že bile gledališke predstave, dobrodelne prireditve, družinska srečanja. Zdaj smo tudi svoj gostinski del organizirali tako, da lahko pogostimo tudi najzahtevnejše obiskovalce, tem pa bomo že v bližnji prihodnosti ponudili možnost še kakšnega, denimo z rekreacijo in sprostitvijo povezanega, dogajanja,” napoveduje Veselič.

Objavljeno v Večeru, 7.12.2010

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Link: http://www.vecer.com/clanekpod2010120705599031

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: