Neupoštevana prometna signalizacija v Cirkovcah

Ja, s cestno infrastrukturo in prometom je v občini Kidričevo res križ. O tem smo se na našem blogu že večkrat in izčrpno razpisali. Postopke občine je na tem področju mogoče lupiti kot čebulo in praktično v vsake sloju je moč najti kakšno nepravilnost ali nesmisel. Že ko smo prvič v prispevkih »Ko tovornjak na vas zapelje…« in Poziv k ureditvi prometne infrastrukture v naseljih občine Kidričevo odmevno pisali o preobremenjenosti in neustrezni urejenosti prometnih poti skozi vasi, smo omenili težave s prometno signalizacijo, saj so praktično vse lokalne ceste označene kot ceste, ki na tak ali drugačen način niso primerne za tovorni promet. Tovornega prometa pa seveda na naših cestah kljub temu ne manjka.

Na tem mestu bomo izpostavili misterij, ki je še posebej zanimiv. V samem središču Cirkovc je postavljen prometni znak, ki skozi strogi center vasi prepoveduje vožnjo tovornjakov, katerih obremenitev na os presega 4 tone. Težava je v tem, da je v vasi Pleterje stacionirano parkirišče prevozništva s kakšnimi 50 tovornjaki, katerih najbližja in praktično edina pot do glavne ceste vodi prav skozi omenjeni center. Torej, če se večina teh tovornjakov pred Cirkovcami nekako ne odlepi od tal in do glavne ceste poleti, so dnevno vsaj nekajkrat v prekršku. In seveda še zdaleč niso edini, ker pot skozi vasi in s tem skozi Cirkovce, si na podoben način izbere tudi še kdo drugi. Pričakovali bi, da bi policija to že zdavnaj ugotovila in si posledično s kaznimi znatno napolnila blagajno, a v resnici policije v teh krajih ne vidimo ravno pogosto. Eni bi rekli na srečo, drugi bi si želeli, da temu vsaj v tem primeru ne bi bilo tako.

Signalizacijo ob lokalnih cestah v skladu z zakoni seveda postavlja občina. Ko na občinski upravi omenjene nepravilnosti ali nedoslednosti omenimo, ti ponavadi v najboljšem primeru samo skomignejo z rameni. Zanimivo, da jim pri tem ob boku stojijo tako inšpektorji kot policija, ki evidentnih in pogostih prekrškov ne sankcionirajo ustrezno.

Preberi tudi: http://www.mladina.si/tednik/200841/tovor_gre____

Advertisements

One Response to Neupoštevana prometna signalizacija v Cirkovcah

  1. blaise pravi:

    Da bo zadeva še bolj tragikomična, je baje gostilno Korže v Cirkovcah, ki stoji praktično preko ceste omenjanega znaka, nedavno v najem vzel policist. Posledično gostilno kolegialno obiščejo številni policisti, se pravi, da predpostavka, da policije v teh krajih ne vidimo pogosto ne drži ali pa vsaj v bodoče ne bo več držala. Še en izgovor manj, da se ne ukrepa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: