Kje in kako pridobiti informacije o občinskih prostorih in pogojih za njihovo uporabo?

Tekom preteklega meseca smo želeli po uradni poti izvedeti, kako lahko občani v Občini Kidričevo uradno pridobijo javni občinski prostor za izvajanje družbeno koristnih dejavnosti in prireditev. Korespondenca, ki sledi, priča o tem oz. se zdi (navkljub očitnemu namernemu ali nenamernemu komunikacijskemu šumu), da kaj takega v občini Kidričevo zaenkrat ni mogoče.

Na zadnje vprašanje, do danes še nismo prejeli odgovora.

Sklep o cenah najema dvoran in domov v lasti občine Kidričevo je sicer mogoče najti na strani: http://ls.lex-localis.info/KatalogInformacij/VsebinaDokumenta.aspx?SectionID=9298db34-76a6-4063-b939-afea4a2a148d.

V zvezi z zakonodajo, ki ureja najem in uporabo prostorov v občini Kidričevo, je mogoče na spletu (stran Lex localis) najti odlok iz leta 1998 o oddajanju poslovnih prostorov v najem (http://www.uradni-list.si/1/content?id=842), pri čemer se zdi, da med poslovne prostore šteje prav vse prostore, ki so v lasti občine Kidričevo. Odlok v prvem členu namreč pravi: »S tem odlokom se določijo splošni pogoji in postopek za oddajanje poslovnih stavb, poslovnih prostorov in drugih prostorov (v nadaljevanju: poslovni prostori), ki so v uporabi Občine Kidričevo v najem in način določitve najemnin«. To tezo potrjuje tudi 3. člen, ki pravi: »Kulturno prosvetnih dvoran se ne more oddati v trajen najem.«

Običajno se vprašanja pogojev najema in uporabe javnih prostorov rešuje s pomočjo pravilnikov. Večina občin tovrstne pravilnike ima in v njih je tudi jasno določeno, da je za določene dejavnosti mogoč tudi brezplačen najem (naključen primer pravilnika občine Sveta Ana http://www.uradni-list.si/1/content?id=94919). V občini Kidričevo izgleda to (zaenkrat) ni mogoče.

Advertisements

One Response to Kje in kako pridobiti informacije o občinskih prostorih in pogojih za njihovo uporabo?

  1. Boris pravi:

    Pošljite to povezavo medijem in na občino, mogoče se bodo odzvali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: