V Kidričevem se veselijo športne dvorane

Skoraj polovico denarja je za gradnjo športne dvorane prispevalo ministrstvo za šolstvo in šport

Kak mesec pozneje, kot so načrtovali pred poldrugim letom, ko so v Kidričevem podrli staro šolsko telovadnico in začeli z gradnjo nove športne dvorane, so to včeraj tudi slovesno odprli, skupaj z domačini pa sta se nove pridobitve veselila tudi Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport, in Marko Rajšter, direktor Direktorata za šport.

Nova športna dvorana, ki bo v Kidričevem odigrala tudi svojo večnamensko vlogo, meri več kot tri tisoč kvadratnih metrov in je v celoti vkopana, v njenem kletnem delu so prostori za gimnastiko, skladišče za orodje in športne rekvizite, tam je tudi desetstezno strelišče za zračno orožje. V pritličju je osrednja večnamenska srednja dvorana s tremi pregradnimi stenami, kar pomeni, da jo bodo lahko uporabljali hkrati kar trije različni uporabniki oziroma šolski razredi. V dvorani je postavljena tudi večja plezalna stena, obiskovalcem prireditev pa je na voljo kar 700 sedežev, od tega 260 fiksnih, ob množično obiskanih prireditvah, športnih kot tudi kulturnih in drugih, pa bo za več kot sto obiskovalcev dovolj prostora tudi na galerijah. V pritličju nove športne dvorane so še garderobe, sanitarni prostori, še ena večja dvorana, primerna za različno športno-rekreacijska in kulturna druženja, je v nadstropju dvorane, ki je povezana s šolo. Večino denarja za investicijo, vredno več kot 4,4 milijona evrov, je zagotovila občina Kidričevo, dva milijona evrov pa je prispevalo ministrstvo za šolstvo in šport, ki je del tega denarja pridobilo iz evropskih sredstev za regionalni razvoj.

Pred športno dvorano v Kidričevem so že lani uredili zunanja igrišča za rokomet, košarko, mali nogomet, športniki in osnovnošolci pa se veselijo tudi atletske steze z doskočiščem za skok v daljavo. Obiskovalcem najrazličnejših prireditev, ki že vabijo v športno dvorano, je na voljo 50 na novo urejenih parkirnih mest.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v soboto, 26.3.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011032605632531

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: