Cirkovčanom se obeta lepše vaško središče

Občina Kidričevo za to jesen napoveduje začetek urejanja vaškega središča v Cirkovcah. Del denarja naj bi pridobili tudi iz sredstev za urejanje vaških jeder iz razpisa ministrstva za kmetijstvo

“Smo v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za začetek urejanja vaškega središča v Cirkovcah, zato smo pred časom sklicali zbor krajanov in Cirkovčanom predstavili projekt, obenem pa najbližje prebivalce, stranke v postopku pridobivanja dovoljenj, poprosili za njihova soglasja. Z deli sicer ne bomo posegali v njihova imetja, a ker gre za bližnje stanovalce, morajo ti soglašati z načrtovanim urejanjem okolja. Kar 61 strank je vključenih v ta postopek, a verjamemo, da ti predstavljenemu projektu ne nasprotujejo, zlasti ker je vsem še kako jasno, da je vaško središče v Cirkovcah potrebno prenove in primerne ureditve,” pravi Damjan Napast, višji svetovalec kidričevskega župana Antona Leskovarja. “Zbora krajanov se je udeležilo veliko ljudi, ti pa so v glavnem pozdravili načrtovane posege in se že zdaj veselijo drugačne podobe svojega vaškega središča, saj bo z izgradnjo krožišča poskrbljeno za večjo varnost v prometu, pešci bodo dobili svoj prostor za sprehajanje, tudi prepotrebna parkirišča bomo uredili, pri vsem tem pa nismo pozabili na primerno ozelenitev osrednjega dela Cirkovc. Zaradi načrtovane ureditve bomo morali nekoliko prestaviti avtobusno postajališče, ki je zdaj pri gostilni, poslej pa bo bližje šoli, a tudi do tja bo vodil pločnik, tako da bo postaja vsem lažje dostopna,” pravi Napast.

Najprej, razlagajo na Občini Kidričevo, bo sredi Cirkovc treba podreti staro stavbo, kjer je bil nekdaj gostinski lokal, zdaj pa prazna iz leta v leto bolj propada in ni nikomur v ponos. “Pred leti je Občina Kidričevo to staro hišo že odkupila, tako da z lastništvom nimamo težav. Tam bomo uredili krožišče, do njega pa vse cestne poti in na novo zgradili pločnike, en krak tega bo segal vse do pokopališča. Poskrbeli bomo za urejeno podobo okolice ob trgovini in cerkvi, in zgradili več parkirišč. Pri trgovini, kjer jih je zdaj le dvanajst in se ljudje s parkiranjem znajdejo, kot vedo in znajo, bo z novo ureditvijo kar 82 parkirnih mest, ta bomo uredili tudi na prostoru nekdanje “brigade”, pri pošti, kjer je sicer zazidalno območje, a ker zdaj ni interesa za kakršnokoli gradnjo, bomo tisti prostor spremenili v parkirna mesta, če pa bo kdaj želja po gradnji, bo to brez večjih sprememb mogoče uresničiti,” predstavlja projekt županov svetovalec. Dela, ki se jih lotevajo v občini Kidričevo, so vredna dobrih 734 tisoč evrov.

“Z urejanjem vaškega jedra v Cirkovcah se prijavljamo na razpis ministrstva za kmetijstvo, ki sofinancira urejanje vaških jeder in središč. Na tak način smo pred dvema letoma že poskrbeli za drugačen, ljudem všečen videz vaškega središča v Župečji vasi,” dodaja Napast. Začetek del v Cirkovcah napoveduje še za to jesen, seveda ob pričakovanju, da bodo vsi potrebni postopki za gradnjo potekali brez težav in kakršnihkoli nasprotovanj.

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Objavljeno v Večeru, v sredo, 4.5.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011050405642844

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: