Krajani bodo vztrajali pri zahtevi za zaprtje

Na pobudo krajevnega odbora Kidričevo so predstavniki podjetja Saubermacher nameravano posodobitev in širitev centra za ravnanje z nevarnimi odpadki predstavili še krajanom. Ti so imeli vrsto vprašanj, vodja nestrankarskega gibanja Branko Štrucl pa je napovedal, da bodo vztrajali pri razpisu referenduma z zahtevo, da center zaprejo.

Čeprav je bilo med krajani slišati, da so bili o dogodku, ki se je zgodil v sredo, 18. maja, v prostorih kidričevske šole preslabo obveščeni, se je predstavitve projekta nameravane širitve centra za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem udeležilo okoli 45 krajanov. Župan občine Kidričevo Anton Leskovar je pojasnil, da so javno predstavitev predstavniki podjetja Saubermacher pripravili na pobudo krajevnega odbora Kidričevo, ter dodal, da se problemi vedno rešujejo le s pogovorom; če ni dialoga, tudi rešitev ne more biti. Krajanom je pojasnil, da so o nameravani širitvi centra za ravnanje z nevarnimi odpadki, ki je v okviru industrijskega kompleksu tovarne Talum, razpravljali že na občinskem svetu prejšnjega mandata. Tam so se že dogovorili, da bodo na občini imenovali posebno komisijo, ki bo spremljala gradnjo oziroma širitev centra. Glede na pobudo za izvedbo referenduma o zaprtju centra, ki ga je občini v imenu nestrankarskega gibanja za Kidričevo posredoval vodja gibanja Branko Štrucl, pa je župan pojasnil, da pobuda ni bila popolna. „O tem je občina vodjo gibanja obvestila, a svoje pobude niso dopolnili, zato občinskemu svetu ne morem predlagati razpisa referenduma, saj za to nimamo zakonske osnove,“ je pojasnil župan Leskovar.

Direktor podjetja Saubermacher Slovenija Rudolf Horvat je krajanom v besedi in sliki predstavil podjetje ter nameravano posodobitev centra za ravnanje z nevarnimi odpadki (o tem smo že podrobneje pisali). Ob tem je posebej poudaril, da v Kidričevem ne bodo opravljali nobene dokončne obdelave nevarnih odpadkov, še manj, da bi jih sežigali, ampak jih bodo samo začasno skladiščili, delno ločili, nato pa prepeljali v nadaljnjo dokončno obdelavo.

Martin Ozmec

Več preberite v novem Štajerskem tedniku

Vir: http://www.radio-tednik.si/si/tednik/novica.php?id=2229

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: