Pa ga imamo!

Nov Vaški dom v Pongrcah. Ja vem, da ste presenečeni, vendar to se je zgodilo v lepi naši vasici z malo prebivalci in še manj hišami. Se razume, da temu sledi tudi, da imamo zelo, zelo malo zemljišča v skupni ali občinski lasti. No in kaj ima vezo s tem veseljem. Kot veste, je naša vaška skupnost ali ne vem, kako naj drugače imenuje to našo družbo, gost z Vaškim domom, v hiši našega dobrotnika iz Jablan, in to že kar nekaj let – brezplačno. Ker pa čas neusmiljeno hitro beži nas je vedno bolj strah, kaj bo, ko se bo ta najemniška pogodba potekla. Na to smo že večkrat opozorili našo ljubo občino, saj smatramo, da je to, tudi problem občine. K nam v Pongrce se je pred približno mesecem ali malo več pripeljala, sicer z enourno zamudo, tudi  najavljena skupina ljudi oziroma občinska komisija (čeprav se niso ravno predstavili s čim se ukvarjajo),  z lepim gasilskim avtomobilom, (k sreči je bilo lepo vreme in ni kazalo na nevihte in posledično na strele oziroma požare, bila je le rahla plohica) in z malim lističem papirja in z nastopom, ki je nakazal, da se na svoje delo dobro spoznajo. Lahko rečem, da so zadevo uredili skoraj v minuti in to kar na cesti pred vaškim domom, kar  je dalo slutiti,  da je vseeno če bi prišli ali ne, saj denarja na občini pač ni, tako so pač dejali. Je pa prav zanimivo, če ga tudi ne bo za sosednjo vas, v kateri so se pa pred nami  kar dolgo zadržali!!! Ker pa sta bila predstavnika KO Pongrce vztrajna, sta jih le prepričala, da so za nekaj minut postali pod našim, pardon, lastnikovim orehom, tako, da sta jih vseeno še dodatno seznanila z našim problemi v vasi, še posebej še enkrat o vaškem domu po izteku pogodbe. Nič kaj si o tem niso zapisali, pa tudi upanja niso dali nobenega. No, takoj zatem so se še odpeljali, novim nalogam nasproti. Verjetno pa jih tudi skrbelo zaradi avtomobila, kajti bilo bi res nerodno, če bi prišlo do požara v občini, gasilci pa rešujejo težave občine s prevozi, namesto, da bi bilo obratno.

Toliko glede tega. Sedaj pa h bistvu namere tega pisanja. Kot je že bilo rečeno, da glede naših skupnih prostorov občinarji ne kažejo prevelike skrbi, smo se zavedni Pongrčani odločili za posebno varianto vaškega doma. Ker ima občina v lasti v Pongrcah zelo majhen del oziroma košček zemlje, (nekaj kvadratnih metrov), se je mladi Pongrski mož, ki se spozna na malo gradnjo, odločil za izvedbo malega prenosnega vaškega doma. Velikost tega doma je ravno dovolj velika za vaški odbor (pa še vsi trije so redko na sestanku). Ko pa bodo prišli občinarji, bodo pač domačini zunaj, za goste pa bo dovolj prostora, saj navadno prideta dva, le redko trije (kmečke igre ne štejejo).

In tako bo lepo volk sit in koza cela. Župan bo s svojimi vesel, ker bo rešen problem, mi pa tudi. Upamo vsaj, da se bodo na občini potrudili in nam pripravili dokumentacijo za prej omenjeno parcelo (zgoraj omenjeno veliko nekaj kvadratnih metrov). V kolikor pa se to ne bo zgodilo s strani občine, bomo pa šli v varianto, da bo ta naš ljubi, tudi prenosni, domek gostoval od hiše do hiše po  vasi, tako kot so nekoč po vasi hodili vaški pastirji-kravarji in tudi konjarji.

V Pongrcah, 22.6.2011                                    tako razmišlja Franc Lah, član KO

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: