ODGOVOR NA IZJAVO, PODANO IZ STRANI G. ŠTRUCLJA

Podjetje Saubermacher Slovenija d.o.o. še ni vložilo vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja tako  ne na Ministrstvu za okolje in prostor kot tudi ne na Upravni enoti Ptuj. Ker smo se z družbo Talum in njenimi hčerinski podjetji dogovorili o koriščenju določenih kapacitet oz. storitev, moramo temu prilagoditi in uskladiti dokumentacijo, ki je potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Prav zaradi tega, ker vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja še ni bila podana, gospod Štrucelj v javnosti neutemeljeno širi neresnice in ugibanja glede zakonitega postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Vsekakor pa zavračamo izjavo gospoda Štruclja, ki brez kakršnegakoli znanja in izkušenj s področja načrtovanja infrastrukturnih objektov domneva, da bi za omenjeni projekt obnove centra morali porabiti vsaj 40 milijonov evrov. S tovrstno vrednostjo bi namreč lahko naredili vsaj 5-krat večji center in vanj umestili tudi veliko različnih tehnologij za predelavo in obdelavo odpadkov. To pa ni v osnovnem planu investicije, niti ni v načrtu nikdar v prihodnje.

V našem primeru gre namreč za center velikosti cca. 8.000 m2 in je za obdelavo odpadkov predvidena le tretjina površin oz. cca. 2.500 m2, preostalo površino pa predstavljajo dovozne poti, parkirišča, skladiščni prostori, logistične oz. manipulativne površine ter površine za potrebne spremljajoče pisarne, garderob za zaposlene in laboratorija.

Poudariti je potrebno tudi, da gre za prenovo obstoječega centra, pri čemer ni potrebno investirati v nakup zemljišča in komunalno opremljenost. Zato  je višina investicije 4 milijone evrov temu primerna.

Andrej Gomboši,

pomočnik  direktorja Saubermacher Slovenija d.o.o.

Vir in dodatne informacije: Katja Grabrovec, PR, 00386 41 829 180, katja.blazic@novelus.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: