Slovenska vojska bo v Apačah tri avgustovske dni

Strelišče v Apačah se sme uporabljati vse delovne dni v tednu, nekaterim pa je vadba dovoljena tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih

V Apačah na Dravskem polju že leta deluje strelišče in vadišče slovenske vojske, domačine, ki živijo v soseščini strelišča, pa po informacijah nekaterih svetnikov občine Kidričevo delovanje strelišča moti. Prve stanovanjske hiše so od strelišča, vadišča oddaljene nekaj sto metrov, med vadbo pa je, tako domačini, prometno obremenjena tudi njihova lokalna cesta. Na vprašanje, kdo in kdaj lahko v Apačah vadi, so nam iz službe za strateško komuniciranje slovenskega ministrstva za obrambo poslali obrazložitev, v kateri so zapisali: “Iz Elaborata uporabe strelišča in vadišča Apače izhaja, da se sme strelišče uporabljati vse delovne dni v tednu. Za enote prostovoljne pogodbene rezervne sestave (PPRS) se streljanje lahko izvaja tudi ob sobotah, nedeljah ter praznikih. Nočna streljanja se lahko izvajajo do 22. ure. Strelišče lahko uporabljajo tudi zunanji uporabniki, kot so policija, lovci, strelske družine in društva. Orožje, ki ga smejo uporabljati na vadišču in strelišču v Apačah, so avtomatska puška, puškomitraljez in puška do kalibra 7,9 mm, avtomati in brzostrelke s pištolskim strelivom do kalibra 9 mm, puška šibrenica do kalibra 12/70 in 12/76 mm, pištole in revolverji do kalibra 9 mm, zračna puška in malokalibrsko orožje, ročne bombe, dovoljen pa je tudi vžig minsko-eksplozivnih sredstev.”

V skladu z načrtom uporabe strelišča bodo enote Slovenske vojske strelišče v avgustu uporabljale 17., 18. in 30. avgusta.

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Objavljeno v Večeru, v sredo, 27.7.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011072705667314

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: