Kanalizacija od Apač do Dragonje vasi

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar in direktor Drave, vodnogospodarskega podjetja Ptuj, d.d., Borut Roškar sta v začetku tega tedna podpisala pogodbo o izvedbi sekundarne kanalizacije v delu občine Kidričevo, in sicer na trasi od Apač do Dragonje vasi. VGP Drava Ptuj je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik za izvedbo projekta, ki vključuje 7479 metrov kanalizacijskega omrežja s priključitvijo 377 gospodinjstev.

“Naša občina se je prijavila na peti javni razpis za prednostno usmeritev Regionalni razvojni programi v okviru krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete Razvoj regij, in sicer s projektom Sekundarna kanalizacija Kidričevo – Sistem Apače. Na razpisu nam je uspelo pridobiti finančna sredstva za sofinanciranje investicije,” pojasnjuje Damjan Napast, višji svetovalec župana Kidričevega, in dodaja, da znaša vrednost načrtovanih del dober milijon evrov.

V drugi polovici letošnjega septembra naj bi delavci ptujske Drave že začeli dela, projekt pa zaključili v enem letu. “Gre za izgradnjo sekundarnega kanalizacijskega omrežja v Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Župečja vas, Pleterje, Mihovce in Dragonja vas ter priključitev na obstoječo kanalizacijsko omrežje s čistilno napravo Kidričevo v naselju Apače. Navedeno kanalizacijsko omrežje bo dolgo 7480 metrov in bo sestavljeno iz 36 kanalov, med katerimi bodo trije tlačni, ostali pa gravitacijski. Sistem kanalizacijskega omrežja vključuje tudi eno črpališče. Kanalizacija obravnavanega območja je projektirana po ločenem kanalizacijskem sistemu. To pomeni, da predviden kanalizacijski sistem vsebuje le fekalno (komunalno) vodo,” načrtovano gradnjo kanalizacijskega omrežja predstavlja Napast.

Gradnjo dela kanalizacijskega omrežja začenjajo tudi v sosednji občini Hajdina, kjer je načrtovana dolžina kanalizacije dobra dva kilometra, nanj pa se bo priključilo 75 gospodinjstev. Vrednost hajdinske investicije je dobrih 577 tisoč evrov, od tega mora občina zagotoviti skoraj 129 tisoč evrov. Na Hajdini bodo kanalizacijsko omrežje gradili delavci Cestnega podjetja Ptuj.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 15.9.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011091505684525

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: