Kako nad trgovino z drogo?

Trendi varnostnih pojavov na območju občine Kidričevo so obetajoči, a še vedno je mogoče kaj narediti na področju prometne varnosti. Več pozornosti je treba nameniti trgovini z drogo

Da so trendi varnostnih pojavov na območju občine Kidričevo v tem letu ugodnejši kot v preteklosti, je na prvi jesenski seji kidričevskega občinskega sveta poudaril Marko Brglez, vodja tukajšnjega policijskega okoliša. “Na skoraj vseh področjih varnostnih pojavov, ki jih že leta kontinuirano spremljamo, v zadnjem obdobju beležimo upad kaznivih dejanj, negativnih pojavov je vse manj, kar je zagotovo dober pokazatelj,” je pred tednom menil Brglez, vendar so svetniki opozorili na lastna opažanja, saj so prepričani, da bi lahko več storili za zagotavljanje še večje javne in prometne varnosti. Tako so Andrej Napast, Franc Planinšek in Ivanka Korez opozorili na slabo preglednost na križišču regionalne ceste s cesto proti Starošincam. “Novo urejeno križišče je resnično slabo pregledno, moti predvsem visoka ograja, k zmanjšanju prometne varnosti svoje prispeva še nižji nivo cestišča,” so opozarjali svetniki in menili, da bi bilo treba pozvati strokovnjake, naj še enkrat sami preverijo, kaj na omenjenem križišču bi bilo mogoče spremeniti, da bi bilo to resnično varneje in se tam v prihodnje ne bi zgodila prometna nesreča. Anton Habjanič je opozoril na problem parkiranja v Kidričevem, saj je v samem naselju pogosto priča napačnemu parkiranju: “Zanima me tudi, kako je s prisotnostjo policistov v naši policijski pisarni, naši ljudje bi namreč želeli, da so policisti pri nas večkrat prisotni, saj bi se tako vsi skupaj počutili varneje.” Kot je pojasnil vodja policijskega okoliša Marko Brglez, poleg rednega vsakodnevnega dela opravlja tudi redna dežurstva na ptujski policijski postaji, zato v Kidričevem ne more delovati prav vsak dan. “Sem pa v naši policijski pisarni v Kidričevem dežuren vsak ponedeljek in petek med 9. in 12. uro in takrat me tam tudi lahko poiščejo prav vsi občani Kidričevega,” dodaja Brglez. Da na področju varnosti ni vse, kot bi si želeli oziroma kot kažejo dognanja policijskih opažanj, je menil Marko Perger: “Tisti, ki Kidričevo dobro pozna in se kdaj sprehodi tudi po manj obljudenih ulicah in krajih našega naselja, lahko kaj hitro opazi, da je tudi pri nas prisotna droga in da tod poteka tudi trgovina z mamili. Sam menim, da bi morali policisti prav tej problematiki v prihodnje nameniti več pozornosti, saj je uživanje drog problematika, pred katero si ne smemo zatiskati oči.”

Kot smo že poročali, bodo za večjo prometno varnost v prihodnje poskrbeli kar sami občani Kidričevega, še posebej kmetje, ki bodo poslej, kot so zapisali v občinskem odloku, morali po delu na poljih z zemljo onesnažena cestišča tudi očistiti, že v času kmetijskih del pa nanje opozoriti s posebnimi prometnimi znaki.

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Objavljeno v Večeru, v torek, 20.9.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011092005686393

Advertisements

One Response to Kako nad trgovino z drogo?

  1. nimam pravi:

    Parkiranje bi se moralo bolj nadzorovat!
    Posebaj parkiranje na zelenih površinaš česar je vedno več v nasleju. Ter parkiranje na ne javnih in ne za to namenjenih območjih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: