Velika družina Boxmark (2)

Iz rubrike »Prejeli smo«

Bralce prispevkov avtorice Petre Lesjak Tušek Blišč in beda Boxmarka, objavljenega v Večeru 10. 9. 2011, in Velika družina Boxmark, objavljenega v Večeru 14. 9. 2011, želimo opozoriti na netočne podatke in neresnice, navedene v teh dveh člankih.

Vsako podjetje je odvisno od zadovoljstva svojih kupcev, še posebno če je člen distribucijske verige, kjer je pravočasna dostava kakovostnih izdelkov glavni pogoj za ohranitev svojega mesta v tej verigi. Vsi v podjetju Boxmark se trudimo po svojih najboljših močeh, da bi dosegli visoko zastavljene cilje. Zato tudi sledimo viziji, da bi se naši zaposleni integrirali v družino Boxmark, ki šteje več kot 1800 zaposlenih, izdeluje visokokakovostne izdelke in se še naprej širi in razvija. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bo to vsem uspelo, vendar pa je po našem mnenju neobjektivno, da je bilo naše podjetje očrnjeno na osnovi izpovedi peščice tistih, ki jim to ni uspelo.

Za naše podjetje je družina vrednota, zato se za delo ob sobotah odločamo, ko je to res nujno potrebno. Zato navedba v članku, da “mora” dopoldanska izmena “redno” v službo tudi ob sobotah, ni točna. Iz podatkov za obrat v Radljah za zadnjega pol leta (marec-avgust) je razvidno, da je bila v povprečju delovna le vsaka sedma sobota. Sodelavkam smo na njihovo izrecno željo omogočili podaljšani deseturni delovnik med tednom, tako da jim v soboto ni bilo treba delati. Vse te s podaljšanim delovnikom in tiste, ki so v soboto “morale” delati, bodo “morale” ostati kak delovni petek doma in uživati z družino v podaljšanem koncu tedna.

Napačna se nam zdi tudi navedba, da “skupina delavk zaradi preobremenitve v soboto protestno ni prišla v službo”. Vsaki izmed njih smo prisluhnili in nobena ni omenila preobremenitve. Bi pa poudarili, da so vse, ki so želele ostati v podjetju in bile pripravljene še naprej korektno sodelovati, še vedno z nami. Temu v prid govori tudi dejstvo, da še nobena sodelavka ali sodelavec iz radeljskega obrata ni dobil odpovedi delovnega razmerja. Delovne razmere v podjetju Boxmark so v skladu z vsemi zakoni in predpisi. Delovno mesto je čisto, urejeno, klimatizirano, dobro osvetljeno, opremljeno s kvalitetnimi delovnimi stroji, jasnimi delovnimi navodili in v skladu z najvišjimi standardi za zagotavljanje kakovosti (ISO 9001, 14001 in 16949).

Na koncu pa bi radi poudarili, da negativen čustven naboj izrazov v članku napačno prikazuje naše podjetje v javnosti in izničuje napore več kot 1800 zaposlenih v Boxmarku. V našem podjetju ne grozimo, ne “podučujemo”, ne opominjamo, naj delavke ne tvegajo odpovedi, ne opozarjamo, naj delavke nemo izpolnjujejo norme, ne zatiramo v kali nezadovoljstva delavcev, ne nadvladujemo, ne zakoreninjamo strahu, ne teptamo delavskega dostojanstva, nismo “Veliki rešitelj”, ne zahtevamo hvaležnosti zaposlenih, da lahko delajo, ne motiviramo s pripovedkami, ne ustrahujemo in ne zatiramo pravic, saj se večina zaposlenih zaveda, da le pravočasno in kakovostno opravljeno delo zagotavlja obstoj in nadaljnji razvoj podjetja in vseh nas zaposlenih.

Podjetje Boxmark tudi v času gospodarske krize odpira nova delovna mesta in izpolnjuje vse obveznosti do zaposlenih. Zavedamo se, da ne moremo izpolniti želja več kot 1800 zaposlenih. Je pa zagotovo, da je za uspešno konkuriranje, kot je tudi avtorica članka ugotovila, na zahtevnem globalnem avtomobilskem trgu, nujno potrebna vzpostavitev reda in discipline, ki sta predpogoj, da serijska proizvodnja deluje in obratuje nemoteno. V nasprotnem primeru bi pristali v kaosu in bi res imeli “redne” delovne sobote, če bi nam seveda še uspelo obdržati težko pridobljeno delo.

Ker se zavedamo vloge časnika Večer pri ustvarjanju javnega mnenja, bi si v prihodnje želeli celovitega obveščanja vaših cenjenih bralcev o podjetju Boxmark, torej tudi o dogodkih, kot so otvoritev razvojnega centra z laboratorijem (in temu primerna zaposlitev visokokvalificiranih kadrov), o donacijah igral v občini Kidričevo, športnim društvom, šolskim objektom, vrtcem, šolam, športnim dogodkom, policijskemu sindikatu v boju zoper droge, sodelovanju z ministrstvom za šolstvo in šport, tesnem sodelovanju z višjimi in strokovnimi šolami v lokalnem okolju, sodelovanju z zavodom za zaposlovanje, kjer iščemo rešitve za težko zaposljive skupine ljudi – in njihovo reintegracijo v trg dela – ter dolgoročno brezposelne osebe.

 Marjan Trobiš, direktor Boxmark Leather, d.o.o.

Objavljeno v Večeru, v petek, 23.9.2011

Vir: http://www.vecer.com/clanekgos2011092305688283

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: