Pozor, neravno cestišče!

Na našem blogu smo že veliko pisali o nesmiselnem, mestoma celo absurdnem postavljanju prometnih znakov v občini Kidričevo ali pa o njihovi odsotnosti tam, kjer bi bili potrebni (Odgovor pristojnega organa glede neupoštevane prometne signalizacije v Cirkovcah, Cirkovce: Napačen prometni znak, Neupoštevana prometna signalizacija v Cirkovcah). Kljub temu se tovrstna praksa nadaljuje. Nazadnje smo je bili deležni na zares problematičnem odseku lokalne ceste v Mihovcah, kjer so pristojni postavili prometni znak, ki voznike opozarja na neravno cestišče.

Znak, verjetno posledica kakšne pritožbe, je postavljen pred vasjo Mihovce in opozarja na nevarnost, vendar zgolj v eno smer, čeprav cestišče ni prav nič drugačno kilometre v drugo smer in še kje po občini, kjer so v preteklosti potekala dela na kanalizacijskem omrežju. Kljub temu je to edini tovrstni znak na tem področju, če ne kar v celi občini. Morda se na ta zelo poceni način poskuša, malo po malo, po principu kuhanja žabe, »gasiti požar« nezadovoljstva zaradi neurejenih cestišč in težkega tovornega prometa, ki nemoteno in v vedno večjem številu (tako se vsaj zdi), poteka skozi vasi po poškodovanem in preozkem cestišču, ki bivanje v nekoč idiličnem vaškem okolju dela malodane za nevzdržno (Poziv k ureditvi prometne infrastrukture v naseljih občine Kidričevo, »Ko tovornjak na vas zapelje…«). Kljub temu in številnim pozivom navkljub, občina niti ne poskuša omejiti prometa, če že cestišča, razumljivo, ne more nemudoma usposobiti za normalen promet.

A ne bodimo samo in morda tudi neupravičeno kritični, rekonstrukcije poškodovanih cestišč po občini že potekajo. Končno, bi lahko rekli! A glej ga zlomka, začeli so cestišča popravljati tam, kjer prometa praktično ni ali pa ga je malo. Kakšna logika je za tem, je drugo vprašanje. Verjetno je nek premislek vendarle bil potreben. Zares bi si želeli, da bi tovrstne prioritete (in druge podobne odločitve) nekdo od pristojnih pojasnil javno, da bi se občani končno lahko v svoji kritiki odzivali na nekaj, kar ni že izvršeno dejstvo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: