OD NAČRTOVANJA DO OBRATOVANJA

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC, Ljubljana organizira delavnico OD NAČRTOVANJA DO OBRATOVANJA, pravna sredstva in sodelovanje javnosti (delavnica na primeru sežigalnice komunalnih odpadkov), ki bo

v sredo 5.10.2011 od 9. do 13. ure v Etnografskem muzeju, Metelkova 2, Ljubljana.

Namen delavnice je spoznati postopke načrtovanja, pridobivanja ustreznih okoljevarstvenih dovoljenj, gradnje in zagona objekta, predvsem tudi s stališča možnosti sodelovanja javnosti ter pravnih sredstev. Dobro poznavanje postopkov, možnosti vključevanja vanje in pravnega varstva je ključno za kvalitetno in učinkovito delovanje tako nevladnih organizacij, civilnih iniciativ oziroma lokalnih pobud ter zainteresirane javnosti. Na delavnici bomo na vzorčnem primeru sežigalnice komunalnih odpadkov osvetlili postopek v fazi načrtovanja, fazi (celovite) presoje vplivov na okolje in pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja/soglasja ter v fazi gradnje in zagona objekta.

Delavnica je namenjena nevladnim organizacijam in lokalnim pobudam, ki delujejo na področju varstva okolja in urejanja prostora. V delovnih skupinah delavnice bodo svoj strokovni pogled na posamezno fazo in izkušnje iz prakse predstavili strokovnjaki iz MOP, ARSO in Inštituta za javno upravo. Informacije in prijave na PIC tel 01 521 18 88 ali e-naslov pic@pic.si.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: