Zanimivejši odgovori na aktualna vprašanja svetnikov

Datum, 11.10.2011

Gospod Andrej Napast je predlagal, da obstoječi sistem avtobusnih linij nadgradimo, da omogočimo občanov znotraj občine brezplačne prevoze.

Podoben primer brezplačnih prevozov znotraj občine poznajo v sosednji občini Starše, kjer z najetim kombijem izvajajo prevoze, kjer ni možen javen prevoz. V naši občini so z javnim prevozom pokriti vsi deli občine, tako ne vidimo potrebe po izvajanju dodatnih prevozov. Prav tako bi v ta namen bilo potrebno zagotovit sredstva v proračunu. Glede na letošnji dogovor z Veolio, se bodo naslednje leto videli finančni učinki in se lahko pripravi predlog za naslednji proračun.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospod Stanislav Lampič je vprašal: Krajani vasi Njiverc sprašujejo, kje so meritve o hrupu, ki jih je DARS izvajal lani, ali so meritve v Kiričevem ali v občini Hajdina.

V aprilu 2011 smo dobili od DARS-a dopis s katerim nas obveščajo, da pri nobenem od objektov na območju Njiverc obremenitev s hrupom ne presega dovoljenih ravni in dodatni ukrepi zaščite pred hrupom niso predvideni. Sami rezultati pa niso bili priloženi. Po zagotovilih bomo te podatke dobili do 15.10.2011, tako, da vam jih bomo lahko posredovali.

Pripravil;

Igor Premužič

Gospod Marko Perger je vprašal, ali  športni park Njiverce res  nima uporabnega dovoljenja.

Športni park Njiverce še nima uporabnega dovoljenja in se bo pristopilo v pridobivanje le tega.

Pripravil;

Igor Premužič

Gospod Milan Fideršek je ponovno opozoril na zapiranje ceste v Sp. Jablanah. Na gospoda župana je apeliral, da se dogovori z akterji, saj ne bi radi, da pride do nezaželjenih izgredov.  Dobro bi bilo, da se najde sporazum med njimi.

Do dogovora še žal ni prišlo, zato smo v juliju 2011 posredovali dopis na MOP, Agencijo RS za okolje, območna pisarna Maribor, s katerim jih pozivamo, da kot lastnik in upravljalec vodotoka ( in pasu ob vodotoku ) uredi odstranitev zapore ceste. Odgovora do danes še nismo prejeli.

Pripravil;

Igor Premužič

Gospod Branko Valentan je predlagal,  da se postavi prometni znak divjad na cesti  na cesti od Mihovc v smeri Podlož, sej je na tej cesti kar precej povožene divjadi.

O predlogu postavitve prometnega znaka bo seznanjen svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, kateri bo podal stališče.

Pripravil;

Igor Premužič

Gospod Branko Valentan je vprašal kaj je odbor uredil  glede prošnje gospoda Hergan Štefana.

Na 6. redni seji dne 16.8.2011 je odbor obravnaval vlogo  po asfaltiranju gramozirane ceste parc. št. 366/2 k.o. Sp. Jablane, saj je le-ta poplavljena ob nalivih, ker priteka nanjo voda iz občinske ceste. Odbor je sprejel sklep, da se izvede gramoziranje ceste v letu 2011. V kolikor bo cesta s strani lastnika brezplačno prenešena v javno dobro, bo glede na razpoložljiva proračunska sredstva v naslednjih letih možna preplastitev in ureditev javne razsvetljave.

Pripravil;

Herbert Glavič

Gospod Jožef Medved je opozoril, da se kolesarska steza, ki se vije od križišča v Apačah do Lovrenca ne kosi. S komasacijsko odločbo je to zemljišče v last dobila občina. 

Zemljišče je bilo pokošeno in tudi dodano v plan košnje za naslednje leto.

Pripravil:

Damjan Napast

Za ostale podrobnosti aktualnega sklica seje sveta občine http://www.kidricevo.si/povezava.aspx?pid=277

Vir: www.kidricevo.si/

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: