Odgovori na vprašanja svetnikov 9. redne seje

Gospod Franc Planinšek je vprašal, glede sanacije brežine proti Framskemu potoku, ali je narejen kakšen projekt s strani VGP, ter ali so planirana sredstva za izvedbo dovozov do parcel, ali bo potrebno za to zagotoviti tudi sredstva.

Drugo, kar se tiček kolesarskih poti. Za del, kjer so že bile izdane odločbe  bo potrebno podati zahtevo na Direkcijo za ceste, da začne ta del  vzdrževati. Na del ceste je nekdo navozil tudi slamo.

Odgovor:

Dela na Framskem potoku potekajo z vednostjo VGP, kateri bo pripravil tudi minimalno projektno dokumentacijo. Do parcel, katerim bo z dvigom nasipa otežen dostop na parcele se bodo izvedli priključki, za kar so v proračunu 2011 zagotovljena sredstva.
DRSC je s problemom že seznanjen, vendar nismo dobili zagotovila, da bodo zadeve tudi uredili.

Pripravil Igor Premužič

Gospod Milan Strmšek je opozoril na  odvodnjavanje ceste v kraju Šikole in Stražgonjca. Pločniki so bili zgrajeni v Šikolah in imajo odvodnavanje, vendar sifoni vode ne požirajo, isto se dogaja v podvozu v Stražgonjcah, saj črpalka ne dela v Podovi. Zaradi tega lahko pride do nesreče. Predlagal je, da se čim prej pristopi k reševanju. Sifoni ob pločnikih niso bili niti enkrat očiščeni. Za podvoz manjka samo plovec.

Odgovor:

Črpališče v podvozu Stražgonjca bo pregledal naš elektro vzdrževale, ter nabavil potrebno opremo za pravilno delovanje črpališča. Ogled bo opravljen 22.11.2011. V Šikolah pa bomo očistili lovilce olj, ki so nameščeni na meteorni kanalizaciji in onemogočajo odtok .

Pripravil Igor Premužič

Gospod Milan Fideršek se je dotaknil najemnih prostorov za grob. Do neljubega dogodka je prišlo v sami pogodbi, kjer je zapisano, da je najemnina 115 evrov za 10. let. Letno se plača 1/10 teh sredstev. Za Lovrenc imajo v 3. členu to vstavljajo, v Cirkovcah pa ne. Zgodilo se bo, da je nekdo ta sredstva že plačal, potem pa bo najemnino plačal še enkrat po položnici skupaj z vzdrževanjem ali pa se bo to vodilo ločeno. Prav bi bilo, da bi se to v  pogodbah popravile oziroma, da se te občane, ki so pogodbe že podpisali o tem obvesti.

Gospod Franc Planinšek je predlagal, da pogodbe pregleda pravnik in jih popravi, saj so vzorci stari.

Odgovor:

Vsi, ki so pogodbe podpisali so bili obveščeni o načinu in dinamiki plačila najemnine v obdobju 10 let, tako da je problem iz tega vidika rešen.

Pripravil Egon Repnik

Gospod Jože Medved, vprašanje, kaj se dogaja z igriščem v Pleterjah. Prestavljala se je ograja in presajale ciprese.

Odgovor:

S sosedo igrišča v Pleterjah je bil opravljen sestanek. Na sestanku je bil sklenjen dogovor, da ga. Jurič pripravi idejno dokumentacijo, kako bi lahko uredili igrišče.

Pripravil Damjan Napast

Vir: http://www.kidricevo.si/podrocje.aspx

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: