Preobremenjena lokalna cesta skozi Hajdino

V občini Hajdina se pripravljajo na gradnjo krožišča, skupaj z občino Kidričevo pa načrtujejo gradnjo prepotrebne obvoznice

Prebivalci občine Hajdina, zlasti tisti, ki živijo ob lokalni cesti, ki vodi skozi njihovo občinsko središče naprej proti Kidričevemu, že nekaj let opozarjajo na nevzdržne cestnoprometne razmere, saj se promet, še posebno tovorni, povečuje, kar, kot pojasnjujejo, vpliva na kakovost življenja v njihovem kraju. Reševanja problematike se je lotilo občinsko vodstvo, saj je to skupaj z županom Stankom Glažarjem prepričano, da je mogoče cestne zagate rešiti na za vse ugoden način, in to brez neljube zapore ceste.

“V zvezi z zaporo lokalne ceste za tovorni promet na Zg. Hajdini proti Kidričevemu potekajo razgovori z Direkcijo RS za ceste že dalj časa. Ob tej cesti je treba porušiti zgradbo, ki je pred gasilskim domom na Hajdini, in urediti krožišče. Zgradbo je že odkupila država, sedaj pa se pripravlja projektna dokumentacija za rušitev te stavbe, kar naj bi bilo zaključeno do konca januarja. Vlogo za rušitev bomo potem vložili na ptujsko upravno enoto, ki je pristojna za izdajo potrebnega rušitvenega dovoljenja. Izbran je že tudi izvajalec rušenja zgradbe. Država je v svojem proračunu za izgradnjo krožišča zagotovila 422 tisoč evrov,” razlaga hajdinski župan Glažar. “Glede ureditve samega prometa na tej cesti pa potekajo tudi skupne aktivnosti z občino Kidričevo za čimprejšnjo zgraditev obvoznice. Na območju občine Kidričevo že potekajo odkupi zemljišč, ureja pa se tudi vsa potrebna projektna dokumentacija. V občini Hajdina se redno sestajamo s predstavniki civilne iniciative, ki pri tem sodelujejo, in jih o zadevah sproti obveščamo. Zadnji sestanek smo imeli 15. decembra, naslednji pa je načrtovan čez kak mesec, v februarju torej.”

 Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v soboto, 7.1.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2012010705731500

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: