Premier Janša v Boxmarku

Janez Janša je z obiskom podjetja Boxmark iz Kidričevega začel vladni obisk ptujsko-ormoške regije

Predsednik vlade Janez Janša je z današnjim srečanjem z vodstvom podjetja Boxmark iz Kidričevega, ki skupaj s proizvodnjo v Radljah zaposluje 1900 ljudi, začel vladni obisk ptujsko-ormoške regije, ki bo sicer z ministrsko ekipo potekal v sredo. Kot je povedal prvi mož podjetja Marjan Trobiš, so Janši predstavili podjetje in uspehe zadnjih dveh let.

Trobiš je povedal, da so po restrukturiranju podjetja leta 2009 v zadnjih dveh letih rezultate obrnili na glavo in temu primerno povečali prihodke. “S tem smo napisali tudi eno uspešno zgodbo v Sloveniji, zato verjamem, da se je v to danes prepričal tudi predsednik vlade,” je dejal predsednik uprave kidričevskega podjetja.

Premier Janša pa je v pogovoru za Radio Ptuj po obisku Boxmarka dejal, da je podjetje dokazalo, da lahko tudi v času krize investira in s kakovostnim delom ustvarja novo vrednost in povečuje tudi zaposlovanje. Na očitke, zakaj v okviru tokratnega vladnega obiska ne bo obiskal tudi drugih velikih delodajalcev v regiji, kot sta Talum Kidričevo in Perutnina Ptuj, pa je Janša dejal, da če bi imel čas, bi obiskal vsa podjetja. Ob tem je pojasnil še, da vlada ne želi ponavljati nekaterih vzorcev iz preteklosti, ko je obiskovala samo največja podjetja, ostala pa so bila pozabljena. Tokrat prioritete nekoliko drugače izbira, je pojasnil Janša.

Podjetje Boxmark Leather je lani beležilo 134 milijonov evrov prihodkov, kar je 34 milijonov evrov več kot leta 2010, pri čemer so povečali produktivnost in dodano vrednost, hkrati pa so veliko naredili tudi v razvojnem sektorju in tako pridobili nove kupce. V letošnjem letu glede na pričakovani globalni padec računajo, da bodo ostali vsaj na enaki ravni kot v preteklem letu.

Sicer pa se je Trobiš dotaknil tudi aktualnih razmer v Sloveniji in dejal, da je za sredo napovedana stavka javnega sektorja pretirana reakcija sindikatov, saj bi morali ta trenutek vsi sklestiti svoje stroške, kar je gospodarstvo moralo narediti že pred dvema letoma. Temu bi moral po njegovem slediti tudi javni sektor, saj je to po njegovem mnenju neizbežno.

sta

Objavljeno na VEČER online, v torek, 17.4.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekslo2012041705774265

Advertisements

2 Responses to Premier Janša v Boxmarku

 1. sterntal pravi:

  Svojevrsten vzor

  Omeniti je treba še svetal primer vzornega podjetja, ki da je znalo prebroditi krizo. Janša je izpostavil kidričevsko podjetje Boxmark – podjetje, ki ima nad seboj nekaj deset tožb delavk, ki so jim odpovedali pogodbe o zaposlitvi. Lani je ptujski oddelek delovnega sodišča v Mariboru v svoji sodbi ugotovil, da so bile v vseh štirih primerih delavk, ki so se pritožile leta 2009, odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga nezakonite.
  Premier tega seveda ni opazil. Povedal je le, da je Boxmark eno tistih podjetij, »ki si jih želimo dajati za zgled. Nočemo namreč za vzor predstavljati podjetij, ki niso prilagojena. Če bi za vzor postavili taka podjetja, bi kot vzor postavljali tiste, ki so [v sredo] stavkali«.

  Vir: http://m.delo.si/novice/politika/kdo-je-za-luno-tisti-ki-ne-vidi-ali-tisti-ki-ga-poslusa.html

 2. Lili pravi:

  groza

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: