Aluminij gre v prvo ligo

Aluminij prihodnjo sezono med elito brez drastičnih sprememb. Zagata okoli neprimernosti stadiona se bo reševala postopoma, finančna struktura in igralski kader ostajata ista kot v drugi ligi

Možje v Kidričevem (beri: upravni odbor nogometnega kluba) so se odločili. Aluminij bo prihodnjo sezono igral med slovensko prvoligaško druščino. Še lani je bila elitna liga, kljub naslovu v drugi ligi, misija nemogoče. Letos – pod istim klubskim delovanjem, ponovno z nazivom najboljšega drugoligaša in z dogovorom Nogometne zveze Slovenije o postopnem izpolnjevanju infrastrukturnih pogojev – je zgodba drugačna. V treh letih bodo morali dokazati, da je namen resen, in rok, v katerem mora stadion zadoščati normativom (zgrajena tribuna in postavljeni žarometi), se bo po potrebi prestavil. Ovir več ni, obljuba lani razočaranim igralcem je letos izpolnjena.

“Želja v slačilnici je ogromna,” je pred dobrima dvema tednoma, po zmagi nad Interblockom (2:1), razlagal Bojan Flis. Takrat je bilo kljub rezultatom, ki so to omogočali, napredovanje pod velikim vprašajem. A prav ta želja nogometašev Aluminija, da se dokažejo Sloveniji med najmočnejšimi klubi, je zdaj odločila. Strinjali so se, da bo finančna struktura kluba kljub napredovanju ostala enaka. Enako velja za igralski kader, ki bo popolnjen z domačim podmladkom. Okrepitev, takšnih, ki bi zahtevale dodatne evre, ne bo. Iskanje novih sponzorjev za prihodnjo sezono se je že začelo, z nekaterimi so sodelovanje že sklenili. Glavni med njimi, Talum, je sporočil, da večjega finančnega priliva kot v preteklosti ne more zagotoviti.

Zato so se Kidričani odločili kreniti v projekt “Gremo v 1. ligo” pod istimi pogoji, kot so jih imeli do zdaj. Brez strahu pred neuspehom, brez prevelikih apetitov. Ob izpadu bi tako klub spet lahko normalno deloval v drugi ligi. Proračun? “Ni skrivnost, isti bo kot lani. Zavedamo se, da bomo ekipa, ki bo v prvi ligi startala z najmanjšim proračunom. Tega si ne štejemo v čast, vendar – takšni so časi. Hvala igralcem, ki so prevzeli del odgovornosti nase. Mi pa bomo poskrbeli, da bodo ti ob rezultatih nagrajeni,” je ob zagotovilu, da obveznosti do igralcev v klubu vsa leta izpolnjujejo vestno, razložil predsednik Zvonko Jevšovar. Ta je junija 2011, ko se Aluminij ni odločil za prvo ligo, razložil, da je njihov proračun 350 tisoč evrov. Od tega je bilo več kot pol sredstev, šestdeset odstotkov, namenjenih za mladinske selekcije. Za igranje v višjem kakovostnem razredu, tako je takrat zatrdil, bi potrebovali dodatnih 200 tisočakov. Teh tudi letos ne bo, a očitno niso več potrebni. Za infrastrukturne posege, nekateri so nujni že do pričetka sezone, so zagotovili dodatna sponzorska sredstva.

JANEZ FERK

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 17.5.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekspo2012051705784945

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: