Župan zavrača pobudo

O prihodnosti vrtca Kidričevo naj bi, pravijo člani Pobude za otroka, odločali na referendumu

Kot je pred tednom napovedal, je župan občine Kidričevo Anton Leskovar včeraj odgovoril na zahtevo članov civilne iniciative Pobuda za otroka, ki predlagajo, da naj o sprejeti odločitvi o priključitvi vrtca Kidričevo k tukajšnji osnovni šoli odločijo občani na referendumu. Župan Leskovar je bil na včerajšnji tiskovni konferenci kratek in jedrnat, češ da zahtevo zavrača kot neutemeljeno. “Dr. Silvestra Klemenčič mi je pred tednom izročila zahtevo za razpis referenduma, dodala spisek 302 podpisnikov, ki tako ravnanje Pobude za otroka podpirajo, in poudarila, da jih v prizadevanjih za ohranitev neodvisnega statusa vrtca podpira večina zaposlenih v vrtcu in večina staršev, ki imajo svoje otroke v tej javni ustanovi. V tednu, kar imamo na občini pobudo s podpisi občanov, smo zelo podrobno pregledali spisek podpornikov in ugotovili, da je med podpisniki le dobrih osem odstotkov staršev, ki imajo otroke v vrtcu, in še za odstotek manj zaposlenih v vrtcu, kar kaže, da so informacije, ki nam jih posredujejo člani Pobude za otroka, zavajajoče. Še huje pa je, ker smo pri podrobni analizi podpisov ugotovili, da gre v vsaj enem primeru za podvajanje podpisa, ki sta različna, pri nas pa se je oglasil tudi občan in povedal, da se je znašel med podpisniki pobude za referendum, ne da bi sam to tudi želel. Prav zato, ker ne želimo, da bi kdorkoli v imenu naših občanov in občank ravnal in deloval proti njihovi volji, bomo zdaj spisek podpisnikov, naše ugotovitve in izjavo omenjenega nepodpisnika predali pristojnim organom, da ti ukrepajo v skladu z našo zakonodajo in pristojnostmi,” je na včerajšnji tiskovni konferenci poudaril Anton Leskovar, župan občine Kidričevo.

Dr. Silvestra Klemenčič je, kot je poudarila včeraj, kot vodja Pobude za otroka nad županovim ravnanjem zgrožena: “Kot občanko me županovo ravnanje ni niti malo presenetilo. Tak odziv smo že kar pričakovali, vendar pa se mi zdi nesmiselna zavrnitev pobude za razpis referenduma, češ, podpisalo jo je le dobrih osem odstotkov staršev vrtčevskih otrok. Mi smo zbrali podpise petih odstotkov volivk in volivcev in to je dovolj za razpis referenduma. Podpise so med krajani zbirali naši člani, tudi občinski svetniki, in prepričana sem, da ni prihajalo do zdaj očitanih zlorab.”

Naj spomnimo, v občini Kidričevo so odlok o združitvi vrtca z osnovno šolo v enovit in skupen zavod pripravljali že nekaj časa, svetniki so županovo pobudo najprej sicer zavrnili, češ da gre za javna zavoda, ki povsem dobro delujeta in ju obiskuje več kot tristo predšolskih in še več šoloobveznih otrok. Pred dobrim mesecem so svetniki vendarle ugodili želji župana in vrtec v Kidričevem pridružili tukajšnji osnovni šoli, enota vrtca v Cirkovcah pa naj bi z novim šolskim letom začela delovati v sestavi tamkajšnje šole.

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 14.6.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2012061405796293

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: