Županov ne referendumu!

Anton Leskovar, župan občine Kidričevo je na današnji tiskovni konferenci sporočil, da zavrača pred tednom sprejeto pobudo za razpis referenduma o prihodnosti Vrtca Kidričevo

Anton Leskovar, župan občine Kidričevo je na današnji tiskovni konferenci sporočil, da zavrača pred tednom sprejeto pobudo za razpis referenduma o prihodnosti Vrtca Kidričevo. Potem, ko so občinski svetniki pred mesecem, po prvi zavrnitvi, v drugo sprejeli odlok, ki občini dovoljuje združitev zdaj samostojni javnih zavodov v enoviti zavod, so se zoper tako ravnanje dvignili člani Pobude za otroka. Pred tednom je tako vodja te civilne iniciative, dr. Silvestra Klemenčič, županu izročila zahtevo za razpis referenduma s petimi odstotki podpisov volivk in volivcev, župan pa je pobudo, kot je povedal danes, zavrnil. “Obstaja sum, da posamezniki niso sami podpisali omenjene pobude, eden od občanov se je celo oglasil pri meni in povedal, da je med podpisniki, ne da bi sam v to privolil. Mi smo se, po podrobnem premisleku in pregledu podpisnikov, odločili, da zadevo predamo pristojnim organom, pa naj ti odločijo, kako in kaj. Sam pa, kot župan, pobudo za razpis referenduma, zavračam,” je bil kratek župan Leskovar.

“Kot vodja Pobude za otroka sem zgrožena, kot občanka pa niti presenečena, saj smo takšno odločitev župana že kar pričakovali,” županovo zavrnitev pobude za razpis referenduma komentira Klemenčičeva, ki zavrača očitke o potvarjanju podpisov.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno na VEČER online, v sredo, 13.6.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekslo2012061305796055

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: