Začasno umaknjen zahtevek za gradbeno dovoljenje

Med krajani Kidričevega se je kot blisk razširila novica, da je podjetje Saubermacher Slovenija umaknilo zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja za širitev centra za ravnanje z nevarnimi odpadki v industrijski coni Kidričevo.

Novico smo preverili v podjetju Saubermacher Slovenija, kjer je direktor Rudolf Horvat potrdil, da so zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja za nameravano posodobitev in širitev centra za ravnanje z nevarnimi odpadki resnično umaknili, vendar le začasno. O vzrokih za tako odločitev pa pojasnil:

„Za umik našega zahtevka za izdajo gradbenega dovoljenja smo se odločili predvsem zaradi tega, ker je upravni organ, torej Upravna enota Ptuj, ugotovil, da mora občina Kidričevo svoje občinske prostorske načrte dopolniti in uskladiti z načrtovano izgradnja našega centra. Ko bodo to uredili, bomo seveda svoj zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja ponovno vložili.
Gotovo bo to celoten postopek načrtovane investicije zavleklo vsaj za pol leta, kar pa seveda ne pomeni, da Saubermacher odstopa od načrtovane modernizacije in širitve centra v Kidričevem. Treba je vedeti, da smo v ta projekt vložili že preveč truda, energije in tudi sredstev, da bi ga zaradi tega opustili. Po drugi strani gre tudi za ohranitev sedanjih delovnih mest v kidričevskem centru in predvsem tudi za pridobitev novih delovnih mest, ki jih načrtujemo po razširitvi centra.“

Med tistimi, ki so umika Saubermacherjevega zahtevka verjetno najbolj veseli, je vodja nestrankarskega Gibanja za Kidričevo Branko Štrucl, ki je novico takole komentiral:

„Tega smo v Gibanju za Kidričevo vsekakor zelo veseli, saj vemo, da smo dobili pomembno bitko, kar sicer še ne pomeni, da smo dobili tudi vojno, a odločno se bomo borili še naprej. Vedeti je treba, da do tega umika sploh ne bi prišlo, če ne bi prav mi zahtevali, da se Gibanje za Kidričevo šteje kot stranski udeleženec v postopku za pridobitev gradbenega dovoljenja za nameravano širitev centra v Kidričevem. Če tega ne bi storili, potem verjetno v ptujski upravni enoti ne bi zahtevali, da občina uskladi svoje prostorske načrte. Vsekakor bomo še naprej vztrajali pri svojih zahtevah, saj temeljijo na podlagi argumentov in strokovnih dognanj. Še naprej se bomo borili za ukinitev centra, saj vemo, da je to velika in dolgoročna grožnja za zdravje občanov, predvsem pa za naše potomce. Če pa bi do širitve centra vendarle prišlo, pa že imamo ustanovljeno tričlansko strokovno, neke vrste nadzorno komisijo našega Gibanja, ki bo v imenu občanov strogo nadzirala potek gradnje oziroma širitve centra. Kidričani in prebivalci širšega Dravskega polja imamo pravico, da enkrat izvemo resnico o tem, kakšno, kako zdravo hrano pridelujemo na naših njivah in vrtovih, kakšno vodo pijemo in kakšen zrak dihamo. Zahvaljujem se vsem, ki stojijo za našimi zahtevami, in jih pozivam, da vztrajamo skupaj še naprej, saj gre za naše življenje, naše zdravje in zdravje naših potomcev!“

Kidričevo, 15.6.2012

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/zacasno-umaknjen-zahtevek-za-gradbeno-dovoljenje

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: