V Boxmarku stavijo na razvoj

V podjetju, ki je znano predvsem po usnjenih izdelkih za avtomobilsko industrijo, svojo prihodnost povezujejo z letalsko, ladijsko in pohištveno gospodarsko panogo

V kidričevskem Boxmarku, kjer so lansko poslovno leto zaključili s 7,5 milijona evrov dobička, so včeraj vabili na otvoritev poslovnih prostorov za raziskave in razvoj z laboratoriji, v kar je podjetje vložilo, in to brez najemanja kreditov, kar 15 milijonov evrov lastnih sredstev. V Boxmarku je medtem skoraj dva tisoč zaposlenih, večina, 80 odstotkov delavcev, ima pogodbe o stalni zaposlitvi, zaposleni pa v povprečju prejemajo plače v višini 750 evrov bruto. “Smo med 300 največjimi podjetji v Sloveniji, kar nas uvršča v krog tistih, ki ustvarijo 80 odstotkov bruto družbenega proizvoda. Naš cilj pa kljub naši velikosti ni biti največji, pač pa hočemo biti za vsako ceno najuspešnejši. Prav zato smo v naši razvojni strategiji povezali gospodarski, socialni in nacionalni interes,” je na otvoritveni slovesnosti povedal Marjan Trobiš, direktor Boxmarka, in poudaril, da so strokovnjaki v usnjarski industriji, ki jih v prihodnost vodi kreativnost, točnost ter natančnost in so jih prav zato njihovi poslovni partnerji prepoznali kot zaupanja vrednega partnerja.

Boxmark Kidričevo zdaj iz avtomobilske industrije svojo dejavnost širi tudi v letalsko in ladijsko ter pohištveno industrijo. “Našim delavcem zagotavljamo prihodnost, v zadnjih dveh letih smo plače zaposlenim dvignili za četrtino in več, izplačujemo tudi nagrade, ob tem pa kar 80 odstotkom zaposlenim zagotavljamo organizirani prevoz na delo, vsem pa organizirano malico,” je omenil Trobiš in pri tem dodal, da bodo v prihodnjih mesecih investicijske naložbe še nadaljevali, saj načrtujejo širitev proizvodnje, za kar namenjajo dodatnih pet milijonov evrov, to pa pomeni tudi nova delovna mesta. “Na področju zaposlovanja se srečujemo s pomanjkanjem kadra, zato bomo tudi v prihodnje nadaljevali lastno izobraževanje,” je napovedal prvi mož Boxmarka.

Otvoritvene slovesnosti se je udeležil tudi Janez Janša, predsednik slovenske vlade, ki je tako že drugič v slabih dveh mesecih obiskal to kidričevsko podjetje, tokrat pa v svojem nagovoru vodstvu in delavcem, ki so med slovesnostjo prenehali delo, poudaril: “Takšne dogodke potrebujemo, saj kažejo, da je mogoče uspeti tudi v gospodarsko težkih časih in dejavnostih, ki so bile še pred leti skoraj odpisane. Spodbudni so ambiciozni načrti vodstva Boxmarka, ki želi uspešno zgodbo nadaljevati in jo z avtomobilske širiti tudi na druga področja industrije.” Janša je v svojem govoru omenjal, da je še kako leto pričakovati težke razmere, a to ni razlog za pesimizem.

Na vprašanje, ali bo svoj tretji obisk Kidričevega morda le povezal tudi z obiskom Taluma, je slovenski premier odgovoril, da se vlada s Talumom že ukvarja, je pa “s tem veliki križ”.

SLAVICA PIČERKO PEKLAR

Objavljeno v Večeru, v soboto, 16.6.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekgos2012061605797213

One Response to V Boxmarku stavijo na razvoj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: