Nihče ni brez težav

Tribuna v Kidričevem dobiva želen videz, moštvo Aluminja še ne

V Kidričevem postaja resno. Le dobri trije tedni jih še ločijo do pričetka sezone. Zgodovinske, premierno bodo nastopili v prvi slovenski nogometni ligi. Lani so to možnost še zavrnili, letos pogumno vztrajajo, da so pripravljeni. Brez finančnih presežkov in odmevnih okrepitev. S trezno glavo nameravajo izpeljati krstno sezono, da se ne bi znašli v neprijetnem položaju, ko se je zalomilo že mnogim.

V domačem športnem centru so pričeli vadbo 18. junija, skupaj bodo opravili več kot 20 treningov. Kot domačini bodo nastopili tudi na vseh pripravljalnih tekmah. “Kako pa bi izgledalo, da bi se pripravljali drugje, ko pa je vsem znano, da sta pri nas junij in julij polna ekip iz vse Evrope?!” se sprašuje predsednik Zvonko Jevšovar. Pogoji so zares odlični, zatrdi, ne moti jih niti gneča. Na igriščih, kjer je lani trenirala slovita Valencia, letos pa so najavljene predvsem ekipe z vzhoda, se ta čas ob domači ekipi mudijo še tri. Ni problemov zaradi več moštev. Niti z organizacijsko pripravo na prihajajočo sezono.

“Mi smo že pripravljeni. Da zadovoljimo kriterij licenčne komisije, se delajo manjši popravki na tribuni. Morda nekaj dodatnih sedežev, sanacija dotrajanega betona, začasna novinarska tribuna. Do pričetka bomo to opravili,” zatrjuje Jevšovar. Približno 3500 mest (sedišča in stojišča) bo na stadionu za gledalce, v klubu pričakujejo povečan obisk. “Okolica Ptuja je prikrajšana za prvoligaško Dravo, Mariborčane bo prav tako zanimalo, kaj se pri nas dogaja,” razmišljajo.

V prvo ligo želijo s sedanjim kadrom, so zatrdili ob osvojitvi prvega mesta med drugoligaši. Pa bo nekaj popravkov, predvsem zaradi odhodov, vseeno nujnih. “Boris Sambolec je odšel v Zavrč, Žan Majer v Domžale, Alen Ploj se je vrnil v Maribor,” se je spomnil treh pomembnih mož trener Bojan Flis. Predvsem Sambolec mu povzroča težave, pravega nadomestila v obrambi zanj ni. Morda se kaj še najde, veliko igralcev, ki bi želi igrati med elito, je te dni v Kidričevem na preizkušnji. Nekoliko so celo porušili začrtan plan priprav. A to je nuja, brez nadomestil bo težko. Flis je razkril karte: “Cilj je obstanek, to je jasno. Za to bo potrebnih nekaj zmag. Kako do njih, ostaja vprašanje. Sam želim, tako kot do zdaj, igrati napadalen nogomet. Če bomo našli primerne igralce, bo to mogoče, drugače bomo na igrišču v podrejenem položaju. Strahu pa ni. Poglejte okoli, niti drugi niso brez težav.”

JANEZ FERK

Objavljeno v Večeru, v petek, 22.6.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekspo2012062205799174

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: