Odgovor na vprašanje občinskega svetnika

Gospod Zoran Žunko je vprašal glede na govorice, da imamo na občini pravnika,  ter,  da bi naj pravno službo opravljala Skupna občinska uprava. Drugo kar ga zanima je vprašal glede telefonije. Vprašal je, ali bomo morali sredstva res vrniti državi.

Odgovor:

Župan je dne 5.6.2012 objavil Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sistemizaciji delovnih mest v občinski upravi Občine Kidričevo. Ocenil je, da bi bilo mogoče z reorganizacijo zagotoviti učinkovitejšo oziroma smotrnejšo delo občinske uprave.

Primorani smo iskati takšne sinergijske rešitve, ki bodo z najnižjimi možnimi stroški ponujale najboljše rešitve. Pregled opravljanja posameznih nalog namreč jasno kaže, da se nekatere od njih podvajajo. Zaradi navedenega se ukinja delovno mesta višjega svetovalca za pravne zadeve.

Ob ukinitvi delovnega mesta višji svetovalec so se  naloge in pristojnosti porazdelile med:

– Skupno občinske uprave občin v Spodnjem Podravju (svetovanje pri reševanju pravnih vprašanj; nudenje pravne pomoči županu in občinskemu svetu; pregled aktov podjetij in zavodov, ki jih potrjuje in daje soglasje k njim občinski svet; premoženjsko pravne zadeve; priprava splošnih aktov ter priprava oz. nudenje strokovne pomoči pri pripravi predpisov; sodelovanje pri oblikovanju najzahtevnejših sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv). Občina Kidričevo je na podlagi Odloka o ustanoviti organa skupne uprave občinske uprave občin v Spodnjem Podravju ustanoviteljica Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju.

– nekatere posamezne naloge se opravljalo na drugih delovnih mestih v občinski upravi Občine Kidričevo in sicer so se prenesle na direktorja občinske uprave (pripravljanje individualnih aktov s področja delovnih razmerij zaposlenih v občini in vse kadrovske zadeve; sodelovanje z davčno upravo, sodnimi cenilci in notarji; vodenje in odločanje v zahtevnih upravnih postopkih; vodenje najzahtevnejših upravnih postopkov; samostojna priprava zahtevnih analiz, razvojnih projektov, informacij, poročil in drugih zahtevnih gradiv) in na višjega svetovalca za finance in računovodstvo (vodenje in ažuriranje evidence zavezancev za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča)

– ter po potrebi na odvetniške pisarne (reševanje pravnih vprašanj s področja delovnih razmerij; po pooblastilu zastopanje občine v postopkih pred sodišči in drugimi organi) s katerimi sodeluje občinska uprava Občine Kidričevo.

Na podlagi opravljene analize delovnih opravil je ugotovljeno, da bi s takšno prerazporeditvijo nalog delo še naprej potekalo nemoteno in racionalno in bi takšna organizacija bila bolj smotrna.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: