Vrtec in šola pod eno streho

Že med počitnicami, s 1. avgustom, bo do sedaj samostojni javni zavod Vrtec Kidričevo začel delovati v sklopu obeh osnovnih šol, ki sta v tej občini. Predlog, ki so ga izoblikovali v občinski upravi, najprej sicer ni dobil večinske podpore občinskih svetnikov, a so ga ti v svojem drugem odločanju, maja letos, vendarle podprli, župan Anton Leskovar pa je pohitel in združitev vrtca s šolama se bo zgodila še pred novim šolskim letom. V okviru Osnovne šole Borisa Kidriča Kidričevo bo tako poslej delovalo tudi deset oddelkov vrtca, k šoli Cirkovce pa občina pridružuje pet oddelkov tamkajšnjega vrtca, ki so v preteklosti delovali kot cirkovška enota kidričevskega vrtca. Na zadnji seji občinskega sveta, ko so svetniki od župana terjali pojasnila v zvezi s prizadevanji civilnega gibanja, da bi vrtec vendarle ohranil neodvisnost, je Anton Leskovar zavrnil vse očitke Pobude za otroka: “Predstavniki gibanja me s svojimi prizadevanji niso nikdar seznanili neposredno, pač pa vselej preko medijev. Zdaj kaže, da so celo pri zbiranju podpisov občanov, ki naj bi jih podpirali v njihovih prizadevanjih, izigrali morebitne podpornike, oglasili so se ljudje, ki trdijo, da peticije niso nikdar podpisali, in mi bomo temu primerno ukrepali.”

Na očitke Nežike Šešo, ravnateljice Vrtca Kidričevo, ki je pred mesecem na tiskovni konferenci izrekla nekaj hudih obtožb na račun župana, med drugim tudi, da naj bi bil pred leti pretepel njenega vnuka, pa je Anton Leskovar svetnikom posredoval svoje videnje dogodka, češ da bi se, če ne bi posredoval, lahko nesrečno končal.

Občina Kidričevo se je še pred združitvijo vrtca s šolama odločila za znižanje cen vrtčevskih programov in v oddelkih prve starostne skupine znižala ceno storitev za slaba 2 odstotka, starši otrok, ki so v drugi starostni skupini, pa bodo poslej plačevali za vrtec kar dobrih 9 odstotkov manj kot v preteklosti. Nižje cene, poudarja župan Leskovar, so že posledica podrobne analize finančnega poslovanja vrtca, ki so jo pripravili, in zavrnil bojazen svetnikov, češ ali ne bo znižanje cen povzročilo negativnega poslovanja vrtca in bo treba konec leta primanjkljaj pokriti iz občinskega proračuna.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 19.7.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2011060405652166

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: