Za Kidričane je bila usodna rošada

Podaljšane priprave niso prinesle želenega, nogometaši Aluminija so doživeli v prvoligaškem krstu poraz

“S ‘knedom’ v grlu, v zraku že čutim, nasprotnik bo padel …” prepeva Marko Medik v novi navijaški pesmi prvoligaškega debitanta Aluminija. Pred tremi dnevi so nogometaši iz Kidričevega s cmokom v grlu predvsem zapuščali igrišče. Zgodovinsko tekmo v Kranju, prvo med elito sploh, so odigrali s Triglavom in izgubili. Minimalno z 1:0, vendar prepričljivo.

Še med tednom je Bojan Flis vneto razlagal, da so končno rešili zadrego v zadnji vrsti, nato pa se je v nedeljo že v deseti minuti tekme nesrečno poškodoval centralni branilec Almir Sulejmanovič in sledila je menjava. Načrt o ohranitvi cele kože se je porušil. “Nihče ne ve, kako bi bilo, a ta rošada nas je presekala,” je trener Aluminija zmajeval z glavo ob zapravljeni priložnosti. Izgubljenega po prvi tekmi ni še prav nič, a že “otoški” ritem treh tekem v sedmih dneh, ki jih čaka, bo pravi test pripravljenosti nogometašev in njihovega karakterja. Večina jih je lani briljirala v drugoligaški konkurenci, z le enim porazom v sezoni so se morali spoprijeti. Dob, ki je nato v kvalifikacijah v dveh tekmah s 6:0 razbil prav Triglav, so na drugem mestu za seboj pustili z dvajsetimi točkami manj.

Razočaranje je bilo še toliko večje, ker se je menda v podaljšanih pripravah zaradi prestavljene tekme s Koprom, ki bo odigrana v sredo, na treningih igralo hitro in tekoče. Premalo priigranih priložnosti in zdravstveno stanje Sulejmanoviča pa sta po porazu glavna skrb. Najprej jih čakajo Domžale, v nedeljo ob 18. uri. Na domači zelenici pred svojimi navijači. Uvodni popravki na tribuni so opravljeni, za korenite spremembe, ki so po pravilih nujne, je časa tri leta. Najprej je treba privabiti gledalce. Sedem evrov je cena vstopnice za tekmo, štiri evre potrebujejo ženske in mlajši od osemnajst let, za stotaka je na voljo sezonska karta. Za začetek se pričakuje številčni napredek iz prejšnjih sezon, kakšnih 500 privržencev naj bi pozdravilo nogometaše ob mejniku v klubski zgodovini. Pred sezono jim je bil obljubljen napadalen nogomet, Triglav pa dobro opozorilo na težavnost preskoka v višji rang tekmovanja. Domžale in Koper v Kidričevem ter gostovanje v Velenju pri Rudarju se bodo zvrstili. “Razpored je težak, poskušali bomo najbolje,” je Flisov komentar prihajajočih tekem, želja pa, da bi ob dobri realizaciji pritisnili na nasprotnika in si olajšali delo.

JANEZ FERK

Objavljeno v Večeru, v sredo, 25.7.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekspo2012072505809515

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: