Pogumno naprej

Po prvi prvoligaški zmagi Aluminija bo lažje, zagotavljajo v Kidričevem

In so jo dočakali. Zmago, za zalet. Padel je Rudar z 2:1, prve tri točke so vpisane. Prve za Aluminij, odkar se je pred slabim mesecem premierno lotil projekta – obstanek v prvi ligi. Če je kdo dvomil o njih, so dokazali, da lahko. Kar nekoliko neugodno je bilo in ostali so brez vse pozornosti, ki jo je pobral trener Rudarja Milan Djuričić. Po nedeljskem porazu je odstopil.

Da so delali začetniške napake, se je hudoval. Dve, odločilni, je izkoristil Robert Kurež. “Sreča spremlja pogumne,” se je smejoč obesil na preverjeno frazo. Upravičeno. Kako naj bi drugače razložil dejstvo, da se je nepričakovano znašel sam pred golom ob prvem zadetku. In naključje, po katerem je njegov strel iz nemogočega položaja, ki je odločil tekmo, končal v mreži še drugič. “Morali smo stisniti in zmagati po treh težkih tekmah in porazih. Občutki so fenomenalni, biti v slačilnici po tekmi je bilo odlično. Zdaj imamo motivacijo za naprej. Točke bo treba zbirati tudi doma. Tako želen obstanek si bomo morali prigarati, ne bo nam lahko,” je po uspehu razpredal dvakratni strelec Kurež.

Trener Bojan Flis je z nekaj spremembami v moštvu našel zmagovalno pot. Ta bi lahko delo Aluminija olajšala. “Že postavitev moštva na zadnji tekmi je bila drugačna. Dogovor je bil, da ne bomo igrali toliko po sredini kot na prejšnjih tekmah. Neke zadeve smo preskočili, v napad smo postavili dva nogometaša. Želeli smo ju zaposliti z daljšimi podajami, da bi prihajala direktno pred gol. Odigrala sta dobro in prišla do priložnosti. Zdaj bo lažje. Vidimo, da gredo zadeve v pravo smer. Šle bi že prej, a smo si preveč želeli uspeha. Zaradi nervoze posledično nismo realizirali dogovorjenih stvari,” je razložil Flis. Naredil je korak stran od filozofije, “z igro do zadetkov”, ki jo zagovarja. Odrekel se takšnemu načinu še ni. “S kakšno dobro okrepitvijo bi lahko ponovno postavili igro, ki smo jo imeli v drugi ligi. Ne bi več čakali na presenečenje, ampak bi mleli na naš način. Nekateri novi obrazi v naši sredini se obetajo, kmalu bi na igrišču lahko bilo videti kot v preteklih sezonah. Nekateri pozabljajo tudi na dejstvo, da imamo močno spremenjeno moštvo. To zahteva čas,” je zatrdil Flis.

Že v startu sezone so Triglav, Domžale in Koper poskrbeli, da so se v Kidričevem naselili dvomi. Kar nekoliko razvajeni od sprehajanja v drugoligaški druščini, kjer so zmeraj krojili vrh, zadnji dve leti pa ga zavzeli povsem zase, so se nogometaši Aluminija morali soočiti z neizprosnostjo med prvoligaši. Lahkih tekem na njihovem urniku ni več. Nov test zmogljivosti bo navdahnjena Gorica. V nedeljo pred domačimi gledalci, kjer je uspeh iz Velenja treba potrditi.

JANEZ FERK

Objavljeno v Večeru, v torek, 7.8.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekspo2012080705813572

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: