Odpuščanj v Boxmarku ne predvidevajo

Boxmark Leather Kidričevo, tako direktor Marjan Trobiš, eno tistih podjetij, kjer so zadnja leta, kljub krizi, veliko investirali, še posebej pomembna in odločujoča pa je bila odločitev vodstva, ki prihodnosti podjetja ni videlo zgolj v šivalnici, pač pa so začeli tod graditi tudi svoj razvojni center, s čimer so dosegli dodano vrednost, ki je bila v preteklosti prenizka. »Po letih krize zdaj v podjetju spet beležimo rast proizvodnje, po naših izdelkih za avtomobilsko industrijo pa povprašujejo tudi najbolj prestižne svetovne avtomobilske znamke,« pravijo v vodstvu podjetja. Zdaj so se, med zaposlenimi in v javnosti razširile govorice o množičnem odpuščanju delavcev zaradi zmanjšanih proizvodnih kapacitet, kar pa v vodstvu Boxmarka odločno zanikajo.

“Že nekaj časa se je napovedovala ohladitev na evropskem avtomobilskem trgu in mi smo se na to tudi pripravili. V lanskem letu in v začetku letošnjega leta smo v Boxmarku s pomočjo neenakomerno razporejenega delovnega časa ustvarili rezerve, ki smo jih s pravočasnimi ukrepi, ki so bili storjeni že pred poletnim časom sedaj izravnali, zaradi česar tudi ni prišlo do odpuščanj v podjetju. Prilagoditev kapacitetnih potreb pa seveda pomeni, da se podjetje glede na trenutne zahteve organizacijsko prilagodi. Leta 2009 smo si v Boxmarku zastavili nove cilje in vizijo zasnovali v smeri prodora v nove panoge. Želje in cilji so bili uporabiti tako znanje kot izkušnje avtomobilske industrije ter jih prenesti še v ostale panoge v katerih do takrat še nismo bili prisotni. Tako smo v Boxmarku zasnovali nov razvojno-raziskovalni center, katerega otvoritev je bila v mesecu juniju 2012. Na tem področju se kažejo že tudi nova naročila, konkretno v letalski industriji in prav zaradi tega celo zaposlujemo nove kadre z visoko dodano vrednostjo ter dodatno izobražujemo lastne kadre,” na vprašanje, ali se boxmarkovim delavcem obetajo slabi časi, odgovoril direktor Marjan Trobiš.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 13.9.2012

Vir: http://www.vecer.com/clanekslo2012091305825770

Advertisements

2 Responses to Odpuščanj v Boxmarku ne predvidevajo

  1. Zaposlena pravi:

    Ni odpuščanj? Pa kaj še?? Kar nekaj redno zaposlenih je dobilo brco v tazadnjo. Torej, ni odpuščanj?

  2. ex employee pravi:

    Odpuščanj ni za tiste pri koritu in tiste z vezami in poznanstvi. Če bi se malo pobrskalo po smeteh, bi se našlo še marsikaj zanimivega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: