Daljinske kolesarske poti – priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije

Vabimo vas, da se nam 20. septembra 2012 pridružite na posvetu »Daljinske kolesarske poti – priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije«. Na dogodku, ki se bo odvijal v prostorih Rektorata Univerze v Mariboru, bodo ob številnih domačih predavateljih, ki se ukvarjajo s problematiko razvoja kolesarske infrastrukture na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, sodelovali tudi ugledni gostje iz tujine, ki bodo predstavili primere dobrih praks razvoja mreže kolesarskih poti in razvoja integralnih turističnih produktov v svojih državah.

Osnovni cilji posveta so izmenjava izkušenj, pretres obstoječega stanja ter razprava o infrastrukturnih, organizacijskih in finančnih pogojih za vzpostavitev omrežja daljinskih kolesarskih poti na območju Slovenije. Posvet je namenjen lokalnim skupnostim, regionalnim razvojnim agencijam, regionalnim destinacijskim organizacijam, lokalnim akcijskim skupinam, lokalnim turističnim organizacijam, turističnim društvom ter pravnim in fizičnim osebam, ki delujejo na področju turizma in na področju gradnje infrastrukture.

V okviru posveta bo prišlo tudi do podpisa pisma o nameri po vzpostaviti integralnega turističnega produkta Dravske kolesarske poti tudi v Sloveniji s pripadajočo osnovno kolesarsko infrastrukturo, od Dravograda do hrvaške meje, kar je lahko naš uspešen skupni projekt v obdobju nove EU finančne perspektive 2014–2020.

Po končanem posvetu bo organizirana kolesarska vožnja s tehničnim ogledom obstoječe kolesarske infrastrukture v Mariboru, Evropski prestolnici kulture 2012, na poti pa se bomo udeležil tudi prireditev ob Dnevu brez avtomobila v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

Več informacij o posvetu, tudi prijava, je objavljenih na spletni posveta www.kolesarji.org

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: