Kaj se dogaja s poslancema Mariničem in Pukšičem, mar ju status samostojnega zavoda Splošne bolnišnice Ptuj NE zanima?

Nerazumljiv in nezaslišan je molk dveh poslancev Spodnjega Podravja, ki smo ju volili v državni zbor. Vsi, ki smo kakorkoli odvisni od zdravljenja in zdravstvenih uslug v Splošni bolnišnici Ptuj se sprašujemo, kje je zdaj njun glas, glas predstavnikov ljudstva v DZ iz našega območja? Ali gre spet za človeka, ki ne spoštujeta volje ljudi, in gledata le na lastne in strankarske interese? Če bosta še naprej molčala in dopustila SB Ptuj odvzem statusa samostojnega zavoda, na naslednjih volitvah nista vredna našega zaupanja, še več zaradi njunih neetičnih in nemoralnih dejanj bi bilo najbolje, da odstopita in dasta priložnost drugim ljudem, ki bodo znali zastopali interese nas, preprostih ljudi, ki se bodo borili za kakovost zdravljenja pri nas, in ne bodo dopustili »šparanja« pri zdravju. Kajti naše zdravje in kakovost zdravljenja, je odvisna ravno od tega, da SB Ptuj zadrži status samostojnega zavoda še naprej. Poslanca sicer razumem, saj si gospoda lahko privoščita individualno zdravljenje kjerkoli želita, med drugim tudi v Mariborski bolnišnici, katere šef je tesen sodelavec Janeza Janše. Dr. Pivec, je namreč direktor te bolnišnice, in tudi sam predsednik vlade je bil že hospitaliziran v njej.

Po zagotovilu strokovnega vodje SB Ptuj dr. Letonja, po izjavah človeka, ki je zdravnik¸v Ptujski bolnišnici in poslanec v Državnem Zboru Republike Slovenije  dr. Jazbeca (in se sedaj tam sam bori za našo bolnišnico) ter župana občine Ptuj dr. Čelana je jasno, kaj namerava Ministrstvo Republike Slovenije za zdravje narediti z našim zavodom, ki že nekaj desetletij skrbi za zdravljenje širokega kroga ljudi Dravskega polja in je že več desetletij uspešen pri zagotavljanju zdravstvenih uslug, kot samostojen regijski zavod. Ministrstvo pripravlja nekakšno reorganizacijo Ptujske bolnišnice, vendar kaj to z drugimi besedami pomeni je vsakomur jasno: krčenje oddelkov v bolnišnici, krčenje programov in s tem odpuščanje delavcev in strokovnega kadra, ki ga že sedaj primanjkuje. Za bolnike je pa že obstoječe stanje težko.

Kot hospitaliziran bolnik internega oddelka v SB Ptuj podam svoje mnenj:, zdravstveno osebje je preobremenjeno z delom, odpuščanja ne pridejo v poštev, včasih človek ne ve ali delajo dva dni neprekinjeno, saj so vidno  zgarani, čeprav ostajajo profesionalni in spoštljivi do svojih bolnikov, se njihov napor občuti tudi pri nas. Da ne izgubljamo besed glede njihovega mizernega osebnega dohodka, ko pa že en šofer Janeza Janše zasluži več od teh ljudi, ki opravljajo najbolj humano poslanstvo. Ali smo res želeli takšno »gnilo« Slovenijo, kjer človek ostaja samo številka in ni vreden svojega (pre)zasluženega plačila za preživetje?

Ne vem, kaj se dogaja z nami državljani Slovenije, predvsem Slovenci. Ali smo še vedno hlapci, ali ne znamo stopiti skupaj in reči: zdaj pa je dovolj! Celo tako daleč smo prišli, da bomo tiho dovolili, da odvzamejo SB Ptuj status samostojnega zavoda? Ne, pozivam vas, da tovrstnemu ravnanju odločno rečemo NE! Posledice bomo namreč čutili vsi, tudi tisti, ki ste danes morda še zdravi. Dolgoročno bomo na našem območju gotovo izgubili najosnovnejše, to je pravico do učinkovitega zdravljenja.

Družba, ki noče, ali ne more, ali nam ne zna zagotoviti osnovnih človekovih pravic, in to najšibkejšim članom naše družbe, to je bolnim in vsem tistim, ki potrebujejo kvalitetno zdravstveno oskrbo, ni vredna, da obstaja.

V imenu ogorčenih bolnikov internega oddelka Splošne bolnišnice Ptuj, Branko Štrucl, Kidričevo

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: