Pripombe na povezovalno cesto med železniškim prehodom NPr 4 in NPr5 v Zg. Jablanah

Občini Kidričevo, Gospodu županu Antonu Leskovarju

Kot vam je znano, se je po programu rekonstrukcije železnice, ukinjata cestna prehoda štev. NPr. 3 in NPr 4, ki posebej močno prizadeneta  prebivalce vasi  Pongrce.  Za prehod štev. NPr 3, je nekako rešeno, kljub temu, da ni v zadovoljstvi vseh vaščanov, vendar pa  rešitev pri prehodu številka NPr 4, to nikakor ni. Ko nas je železnica obvestila o zapori oziroma ukinitvi prehoda NPr4, na katerega so vezani Pongrčani smo  se na terenu zbrali vaščani Pongrc in Zg. Jablan, predstavniki investitorja in predstavniki občine. Tu je bil dosežen dogovor:

  1. Železnica-investitor – vodja programa rekonstrukcije, obljubi, da bo za dva meseca še pustil cestni prehod štev. NPr 4 in da bodo v tem času uredili povezovalno cesto med cestnim prehodom NPr4 in NPr 5. Po tem roku bodo prehod ukinili brez predhodnega obvestila. Za dodatno zemljišče za  obvozno ceste poskrbi občina Kidričevo. Predstavniki občine so se zavezali, da bodo glede zemljišča to uredili.
  1. Prizadeti vaščani vasi Pongrce in Zg. Jablane so se s tem strinjali.
  2. Tega so se držali na železnici. Ob progi so na svojem zemljišču uredili povezovalno cesto, vendar širine le 2.5 metra, koliko je zemljišča v lasti železnice,  kar pa je za vaščane nesprejemljivo. Na tej cesti se namreč ne moreta srečati niti dva avtomobila, kaj šele dva delovna stroja.
  3. Prizadeti uporabniki te ceste, zahtevamo, da občina izpolni dano obveznost in da se  obstoječa cesta razširi in izgradi cesto, kot mora biti in kot zahtevajo varnostni predpisi.
  4. Pripominjamo, da je ob ozki cesti  sedaj na eni strani jarek, na drugi pa so  njive in je tako vsako srečanje z delovnimi stroji  onemogočeno.

Upamo in zahtevamo, da se to uredi. Ta dopis naj v uporu služi tudi civilni iniciativi, če bo tudi sama sprožila to zadevo!

V imenu vaščanov in KO Pongrc, prosimo da se v vezi tega nekaj ukrene, ali pa pogovori s prizadetimi vaščani.

KO Pongrce: Stanko  l.r., Franc Lah  l.r

Pongrce, 14.12.2012
Poslano županu občine, dne 16.12.2012

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: