V enem dnevu šest ton odpadkov!

Podjetje Čisto mesto Ptuj je med akcijo pred kidriče­vsko osnovno šolo posta­vilo multimedijsko vozilo, ki si ga je prišlo ogledat več domačinov

V samo enem dnevu ozaveščevalno-zbiralne akcije, poimenovane E-odpadke ločuj in okolje varuj, so občani Kidričevega zbrali skoraj šest ton odpadne električne in elektronske opreme, na zbirno mesto pa je tovrstne odpadke pred dnevi prineslo kar sto občanov in občank. “Izredno zadovoljni smo z odzivom prebivalcev Kidričevega, ki so se odločili za sodelovanje v akciji. In čeprav smo tokrat zbrali manj odpadne električne in elektronske opreme, smo veseli, ker si je naše multimedijsko vozilo prišlo ogledat kar nekaj ljudi, ki jih je zanimalo, kako ravnamo s tovrstnimi odpadki,” pravi Janez Letnik, direktor Čistega mesta Ptuj, ki je vodilo akcijo. Lansko leto, dodaja Letnik, so s podob­no akcijo zbrali kar tri kilograme tovrstnih odpadkov na občana: “Letos je bilo zbranih odpadkov manj, kar je ra­zumljivo, saj so se večine odpadne elektronske in električne opreme rešili že v pretekli akciji. Z vključitvijo e-trans­formatorja smo poskrbeli za ozavešča­nje mladih iz osnovne šole in vrtca in vseh tistih, ki so prišli našo akcijo zgolj pogledat.”

Med enodnevno akcijo so ljudje na premično zbirno mesto sredi Kidri­čevega prinašali velike gospodinjske aparate, kot so hladilniki, štedilniki, pomivalni stroji, električni radiator­ji, pa tudi male gospodinjske aparate, električno orodje, tiskalnike ter telefo­ne, brivnike, sušilnike za lase, pa tudi televizorje in monitorje, različne sijal­ke ter odpadne baterije vseh velikosti. “Na dan zbiranja odpadkov je osnov­no šolo obiskal tudi naš E-transformer, multimedijsko vozilo, ki ima na strehi sončno elektrarno in tako na izviren in zanimiv način predstavlja ločeva­nje in ponovno uporabo e-odpadkov. Učenci in drugi obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo, ki se nahaja v vozilu in kjer so na ogled sestavni deli velikih in malih gospodinjskih apa­ratov, mobilnih telefonov, televizor­jev in druge e-opreme,” dodaja Janez Letnik iz Čistega mesta, ki poudarja dobro sodelovanje z občino Kidriče­vo, kjer njihovo podjetje tudi opravlja službo ravnanja in zbiranja komunal­nih odpadkov.

(ps)

Objavljeno v Večeru, v petek, 5.7.2013

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2013070505933440

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: