Postajališče Cirkovce ostaja, kjer je

Pisma bralcev, 26. 6. 2013

V upanju, da je najinega brezplodnega dopisovanja, gospod Piškek, v Večeru konec, odgovarjam na vaše zadnje pismo. Ne vidim namreč potrebe, da odgovarjam na nekompetentne in nasprotujoče argumente vaših dveh odgovorov. Tu imam v mislih vašo trditev o sprejetem DPN, da je postajališče Cirkovce predvideno na starem mestu, kot trdite v prvem odgovoru in priznanju v drugem članku, da je treba to šele sprejeti. Kdo torej zavaja?

Spomini mi uhajajo nazaj za pri­bližno 40 let, ko smo Cirkovčani prvi na podeželju s samoprispevkom in la­stnim fizičnim delom zgradili telova­dnico, vrtec, kuhinjo kot en mož.

Spominjam se kovaškega mojstra Vogeta, ki je tudi prišel pomagat in si sam izbral delo “ravnanje starih že­bljev”, ker za drugo delo zaradi starosti ni bil sposoben. Spominjam se prvega predsednika občinskega odbora Cir­kovc, gospoda Franca Baklana, ki je v gozdu, ko smo zbirali les za novogra­dnjo, rekel, naj si zberemo dva najlepša bora, takšna, kot ju potrebujemo. Vsa krajevna skupnost je živela in delala za to gradnjo.

Zakaj vse to navajam?

Zakaj nekateri želite nekaj vsiliti drugim?

Saj vendar ni nobeden od nas izbral nove lokacije ali poskusil vplivati na izbor. To so delali ljudje, ki so strokov­no odgovorni. Verjetno verjamejo v večjo varnost ločenega prometnega in tovornega prometa s podvozom kot pa nivojsko križanje železnice in ceste. Zakaj bi sicer v marcu tega leta potekale geodetske meritve na novi lo­kaciji? Teh nekaj metrov razlike pa v današnjem tempu življenja ne bi smelo nikogar motiti. Bo pa sprememba DPN zavlekla vsa dela za tri leta.

Gradbeno dovoljenje je izdano za celotno progo od Pragerskega do Ptuja. Če pade DPN, v Cirkovcah pade celo­ten projekt proge. To je pa za ca. 50 milijonov gradbenih del, ki jih naše gradbeništvo nujno potrebuje! Ni pa enotne volje ljudstva!

Zg. jablane imajo bližje postajali­šče v Šikolah. Sp. Jablane in del Cirkovc podpira staro postajališče, medtem ko je del prebivalcev Cirkovc, Dragonje vasi, Mihovc ter Zg. in Sp. Pleterij za­interesiran za novo lokacijo. Upam, da ste pripravljeni prevzeti odgovornost, če proga na našem področju ne bo mo­dernizirana in bo prihajalo do nepo­trebnih prometnih nesreč.

Zato, dragi Cirkovčani, ne nasedaj­te podlim igram, s katerimi želijo ne­kateri postaviti lastne interese pred skupnimi. Stopimo skupaj, upoštevaj­mo argumente, da nas naša vrhuška ne bo izigrala!

Maks Medved, Cirkovce

Objavljeno v Večeru, v torek, 9.7.2013,

Vir: http://www.vecer.com/clanekpod2013070905934414

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: