Zahtevajo predčasne lokalne volitve

Civilna iniciativa občanov, ki se borijo za ohranitev železniškega postajališča v Cirkovcah na stari lokaciji, pripravlja v ponedeljek, 5. avgusta pri železniški postaji v Cirkovcah protestni shod proti županu občine Kidričevo Antonu Leskovarju.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, sklicujejo protestni shod proti samovoljnemu županu Antonu Leskovarju, ker ne spoštuje volje krajanov, ne dovoljuje sklicev sej krajevnih odborov in trdi, da bo – dokler bo on župan – vse tako, kakor bo on rekel. Protestni shod, ki se bo pričel v ponedeljek ob 19. uri pri železniški postaji v Cirkovcah pripravljajo tudi zato, ker so proti prestavitvi postajališča in ukinitvi prehoda v Cirkovcah, ker so proti visokim cenam kanalščine, ker so za čisto pitno vodo v občini Kidričevo in ker so za vzporedne občinske ceste ob železnici.

Tokratni protestni shod je uperjen predvsem proti županu Antonu Leskovarju, ki naj bil po njihovem kriv za odločitev ministrstva za infrastrukturo in prostor, da bodo gradili železniško postajališče v Cirkovcah na novi lokaciji. Skupaj z nestrankarskim gibanjem Za Kidričevo bodo zato odločno protestirali proti prestavitvi železniškega postajališča in ukinitvi prehoda, proti cenam kanalščine, za čisto pitno vodo in za vzporedne občinske ceste ob železnici. Župana občine Kidričevo Antona Leskovarja in ves občinski svet pa hkrati pozivajo, da naj razpišejo predčasne lokalne volitve in odstopijo s svojih položajev, v nasprotnem primeru bodo pričeli z zbiranjem podpisov za razpis referenduma.

Kidričevo, Cirkovce, 1.8.2013

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/zahtevajo-predcasne-lokalne-volitve

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: