Cirkovčani ne bodo dovolili nove lokacije železniškega postajališča

Od župana Antona Leskovarja vaščani zahtevajo referendum, njega pa pozivajo k odstopu

Ker je ministrstvo za infrastrukturo presodilo, da bi nova lokacija železniškega postajališča prinesla večjo prometno varnost kot zdajšnja lokacija, so vaščani Cirkovc spet na nogah.

Proti novi lokaciji se bodo borili tudi na sodišču, župana Antona Leskovarja pa so že obtožili korupcije.

Še en protestni shod se je sinoči zgodil v Cirkovcah, na lokaciji zdajšnjega železniškega postajališča, kjer so vaščani vnovič poudarili, da ne bodo dovolili nove lokacije postajališča. Nov protest je bil predvsem posledica odločitve, s katero je ministrstvo za infrastrukturo podprlo novo lokacijo postajališče, ki leži nekaj sto metrov stran od zdajšnjega. Ministrstvo je uradno sporočilo, da je nova lokacija po mnenju strokovnjakov bolj varna, zato takšna odločitev.

Takšno odločitev ministrstva podpira tudi občina, z županom Antonom Leskovarjem na čelu. “Ne morem si dovoliti, da bi podpiral rešitev, ki je označena za manj varno. Sicer pa je občini vseeno, kje je postajališče v Cirkovcah, ampak vselej se bomo zavzemali za bolj varno možnost, o tem pa je odločalo ministrstvo in ne občina.”

Vaščani pa županovih pojasnil tudi sinoči niso priznali, večkrat so ga izvižgali in mu zavpili, da laže. Kot je ob vsem tem povedal predsednik civilne iniciative za ohranitev železniškega postajališča v Cirkovcah Miroslav Greifoner, so prepričani, da je župan vplival na odločitev ministrstva za infrastrukturo. “Uradno tega sicer ne moremo dokazati, toda zagotovo bo tudi župan dobil nekaj od tega,” je dodal Greifoner, ki je ob tem pojasni tudi, zakaj nova lokacija nikakor ni sprejemljiva. “Krajani okoliških vasi želijo postajališče tukaj, kjer je trenutno, predvsem pa želimo opozoriti, da bo z novo lokacijo gospod Danilo Medved prodal svoja zemljišča, s tem pa se okoristil, čemur nasprotujemo,” razlaga Greifoner.

Lastnika zemljišč, Danila Medveda, kjer naj bi stalo novo postajališče, na sinočnjem protestu pričakovano ni bilo, nam pa je že večkrat zatrdil, da nima lastnih interesov pri gradnji novega postajališča, po njegovih besedah je trenutno celo na boljšem, kot bo takrat, ko bo zgrajeno novo postajališče.

Tudi ta pojasnila vaščanov že nekaj časa ne prepričajo, zato so sinoči ostro nastopili proti zdajšnji občinski upravi v Kidričevem, kamor spadajo tudi Cirkovce. Od župana so tako zahtevali, da razpiše referendum o tem vprašanju, če ga ne bodo dobili, pa so že napovedali pritožbo na ustavnem sodišču. Ob vsem tem pa so župana Antona Leskovarja tudi pozvali k odstopu. Sam se na te pozive za zdaj ni oziral, saj niso prvi. Tudi včeraj nam je povedal, da s svojo ekipo dela v dobro občine, ljudi pa je opozoril, naj ne dovolijo, da bi jih peščica, ki jim zdajšnje občinsko vodstvo pač ni všeč, zavedla.

Danijel Poslek, Radio Slovenija

Vir: http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/cirkovcani-ne-bodo-dovolili-nove-lokacije-zelezniskega-postajalisca/314721

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: