Zdrava pamet

Pismo bralca

Sam sem se iz aktivne lokalne politike že pred časom umaknil. Še zmeraj pa kot zavesten občan preko medijev, predvsem preko spletnega mesta Zvezdna dolina spremljam dogajanje v naši občini. Posebej v zadnjem času pa smo dnevno bombardirani s strani tako imenovanega nestrankarskega gibanja Za Kidričevo (še zdaj ne razumem kako je lahko »one man band« civilno gibanje?) z zahtevami po odstopu župana občine Kidričevo, g. Antona Leskovarja. Ob tem lahko pomislim samo na nagajanje ali neuresničene ali neuresničljive politične frustracije g. Štrucla in njegove svetovalke, dr. Silvestre (pri dveh strankah neuspešno dvakrat kandidirala za poslanko, dvakrat za županjo, enkrat za varuhinjo čl. pravic na lastno prijavo) .

Prvič v svoji zgodovini ima občina res dobrega gospodarja. O tem se lahko prepričamo že samo z bežnim pogledom naokrog. Povsod se nekaj dogaja. Kanalizacija, ceste, igrišča,… Zaživela je tržnica, novoletni sejem z drsališčem, občinska blagajna, kjer lahko brezplačno plačujemo položnice, urejajo se poti in parkirišča v naselju. Od ustanovitve občine se govori o novem zdravstvenem domu, sedaj se gradi. Prav tako center Cirkovc. Že za časa župana G. Holca smo dobili grad. Sedaj se je začel obnavljati. Dela se sistematično. Proračun se sprejema pravočasno, tako da se investicije izvajajo celo proračunsko leto, ne samo v jesen in decembra, kot v prejšnjih časih. Ceste se urejajo po razkopavanjih, ne tako kot v preteklosti pred volitvami. V dobrih dveh letih je bilo v investicije vloženega za cel normalni proračun. Ob tem so bila na račun dobro pripravljenih projektov na razpisih za polovico vsega investiranega pridobljena nepovratna sredstva. Seveda je občina ob tem normalno skrbela za vse druge obveznosti (vrtec, šole, društva, kultura, šport, sociala…). Ob nastopu župana leta konec 2010 je bila občina zadolžena 326 evrov na občana. Konec leta bo ob vseh investicijah ta obremenitev nekaj čez 250 evrov. Razvoj je kolikor se da, enakomerno razdeljen po vsej občini. Občina sedaj dobro sodeluje z velikimi gospodarskimi družbami (Talum, Boxmark).

Za dobrim konjem se, tako pravijo, zmeraj kadi. Meni je vseeno kakšne kake barve ali pasme je tak konj, samo da dobro vleče. Zato se sprašujem o zdravi pameti ob pozivih, da bi dobrega vlečnega konja ustrelili in ga menjali za kakšno nališpano kljuse.

Seveda tudi meni pri Leskovarju ni vse všeč. Verjamem pa v njegovo poštenost in prirojeno sposobnost za delo v dobrobit skupnosti, kar je s svojim delom v kraju, društvih, kot svetnik in sedaj kot župan že dokazal. Upam, da bo župan več kot en mandat in bo našo v vseh pogledih bogato občino peljal v lepo bodočnost, kar njegovi predhodniki na žalost niso znali. Kako pomemben je dober gospodar – župan za razvoj občine najlepše vidimo na primeru Celja in Maribora, kjer je Celje za eno stoletje pred Mariborom, ki pač ni imel srečne roke pri izbiri županov.

Zato še enkrat pozivam k zdravi pameti, ne menjavajmo dobrega vlečnega konja, ki nam ni všeč zaradi barve ali česa drugega, ampak v dobro vsega, kar predstavlja našo bivalno okolje, občino kjer živimo, raje podpirajmo Leskovarja kot župana.

Bogdan Škafar,

Strnišče

Advertisements

4 Responses to Zdrava pamet

 1. Branko pravi:

  Pozdravljeni,
  ljudje, ki ste nasilni do svojih žena in fizično preprečujete njeno enakopravnost, pa res niste VREDNI, da bi repliciral na vaše bolane izjave, ki slonijo na ideologiji vašega Princa Teme.
  Branko Štrucl

  • Ivanka Korez pravi:

   G. Štrucl!
   Če ne znate replicirati s strokovnimi argumenti, potem se tudi jaz strinjam, da se v prihodnje raje ne odzovete na izjave, ki so v demokratični družbi pravica vsekega občana.
   Ivanka Korez

   • Branko pravi:

    Spoštovana ga. ravnateljica,
    če lahko vi replicirate in branite vašega strankarskega kolega v službenem času in to iz šole (!), potem se sprašujem tudi o vašem vodenju šole. In to ne samo jaz, ampak tudi šolska inšpekcija. Še ena od zvestih vojakov princa teme, ki brani svojega gospodarja. Pa saj vemo zakaj zagovarjate takšna početja, marsikaj se čuje in govori, ali ne? Zato tudi vam ne mislim odgovarjati, se mi prav smilite.
    Branko Štrucl

 2. Pero pravi:

  Branko ne se toliko jezit! Slabo to vpliva na zdravje! Rajši zbirajte podpise in pravilno vložite vlogo, da ne bo kot prejšnja dva poskusa…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: