Psa privezal na terenca

Voznik, ki je svojega psa privezal na vlečno kljuko avtomobila, je dobil 800 evrov kazni

Prebivalce Kidričevega je včeraj vznemiril krut prizor. Voznik je svojega psa pasme rotvajler privezal na vlečno kljuko terenskega vozila in ga nato vlekel za seboj. Po naključju je prizor iz svojega avtomobila opazila tudi Irena Krajnc iz terenske sekcije Društva proti mučenju živali Ptuj. “Prižgala sem vse štiri smerokaze, mu trobila, vendar se ni hotel ustaviti. Nato sem ga prehitela po desni, skočila iz avta in ga ustavila,” je dogodke opisala Krajnčeva. Lastnik je po njenem opisu psa vlekel kakšnega pol kilometra, ko se je avtomobil končno ustavil, je bil pes, ki je vozilu komaj sledil “v šoku, zasopel in penast. Krvavel je iz blazinic na tačkah,” je dejala Krajnčeva. Šlo naj bi sicer za psa, ki ga ima lastnik za čuvanje enega od poslovnih objektov v Kidričevem, društvo pa je bilo o živali predhodno že obveščeno in sicer v zvezi z njegovim zdravstvenim stanjem. Do “inovativnega sprehajanja” pa naj bi prišlo, ker je pes v nedeljo pobegnil, lastnik pa ga ni želel domov prepeljati v notranjosti avtomobila.

Nedeljskemu prizoru so bili priča številni prebivalci, ki so tudi poklicali policijo. Ta se je takoj odzvala in opravila postopek s 56-letnim voznikom terenca, ki je vozil iz smeri Ulice Borisa Kraigherja v smeri tamkajšnje železniške postaje. Kot so poudarili na policiji, je pes uspel teči za počasi vozečim vozilom in ni bil vlečen. “Na kraju je bila tudi predstavnica društva proti mučenju živali, ki je v skladu s svojimi pristojnostmi pregledala psa. Ker pes ni bil poškodovan, se ni odločila o obveščanju veterinarske inšpekcije,” so še sporočili s policije. Kljub temu so policisti neodgovornemu vozniku oziroma lastniku psa na podlagi zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog v višini 800 evrov.

Trditev policistov, da primera društvo ne bo prijavilo pristojni inšpekciji, je ptujske zaščitnike živali danes nekoliko presenetila. Kot je povedala predsednica društva Kristina Pšajd, namreč vztrajajo, da lastnik psa pelje k veterinarju, o dogodku pa so veterinarsko inšpekcijo že obvestili, predali pa ji bodo tudi zapisnik s fotografskimi dokazi.

Jasmina Cehnar

Objavljeno v Večeru, v torek, 10.9.2013

Vir: http://www.vecer.com/clanekcrn2013090905953756

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: