Rotvajlerja privezal za avtomobil in ga vlekel za sabo

V nedeljo dopoldne se je po Kidričevem razvedelo, da so sredi dopoldneva obravnavali občana, ki je svojega neposlušnega psa kaznoval tako, da ga je privezal za avtomobilsko kljuko in ga približno 500 metrov vlekel za sabo.

Zgodbo smo preverili na Policijski postaji Ptuj, tam so nam pojasnili, da so v nedeljo dopoldne obravnavali občana, ki naj bi s svojim psom grdo ravnal, zato naj bi ga tudi kaznovali z denarno globo, a zaradi nedokončane preiskave več o tem niso povedali. Povprašali smo tudi na veterinarski inšpekciji, kjer so potrdili, da so prejeli prijavo o mučenju psa v Kidričevem od društva proti mučenju živali Ptuj; a ker je zadevo obravnavala policija, ki je tudi kaznovala kršitelja, posredovanje veterinarskega inšpektorja ni bilo potrebno. Nato smo poklicali še predsednico društva proti mučenju živali Kristino Pšajd s Ptuja, ki je brez oklevanja povedala:

»V nedeljo, 8. septembra, me je okrog 10. ure poklicala članica našega društva iz Kidričevega in mi sporočila, da je v lastnik psa, ki je doma sicer iz Pleterij, svojega psa rotvajlerja domnevno zaradi neposlušnosti z vrvjo privezal za kljuko avtomobila in ga za seboj vlekel po cesti približno 500 metrov. Zadevo smo seveda takoj prijavili naprej. Dodati pa velja, da me je kake pol ure pred tem poklicala občanka iz Kidričevega in mi sporočila, da leži sredi naselja Kidričevo rotvajler, in me prosila, naj o tem obvestimo lastnika. Predlagala sem ji, naj pokliče Radio Ptuj, kjer imate obvestila o izgubljenih ali najdenih domačih živalih brezplačna, in verjetno je tako tudi storila. Nevestnega lastnika sta pri mučenju psa ustavili članici našega društva, tako da sta preprosto stopili pred avtomobil in ga prisilili, da je ustavil. Na srečo je pes ostal živ, a prepričana sem, da bo lastnika, ki je menda svetnik občine Kidričevo in je kandidiral celo za župana te občine, doletela zaslužena denarna globa.« Na Policijski postaji Ptuj so nam pojasnili, da je za tovrstno mučenje živali zoper kršitelja predvidena denarna globa od 810 do 1200 evrov.

Kidričevo, 9.9.2013

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/rotvajlerja-privezal-za-avtomobil-in-ga-vlekel-za-sabo

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: