Koliko stanejo seje občinskih politikov

Izvoljeni predstavniki ljudstva v lokalnem okolju so za svoje delo plačani, eni dobro, drugi manj dobro. Ali si nagrade oziroma sejnine zaslužijo, je že drugo vprašanje, o katerem ne bomo razpravljali. Po zbranih podatkih pa je jasno, da je občinska politika (gre izključno za izplačila sejnin) v 21 občinah Spodnjega Podravja lani stala skupno 514.474 evra.

Razlike v višini sejnin, ki jo v posameznih občinah prejmejo svetniki, so neverjetno velike; najnižjo znaša namreč komaj 38, 69 evra (v Trnovski vasi), najvišja pa kar 197 evrov (v Slovenski Bistrici)!
Koliko so svetniki plačani za izredne in korespondenčne seje, koliko denarja gre za seje občinskih odborov in komisij, kakšne so nagrade za delo članov in predsednikov nadzornih odborov, pa tudi, koliko denarja gre za delovanje svetniških skupin (kjer pač so), pa v nadaljevanju članka.

[…]

Kidričevo

Sejnina za enega svetnika občine Kidričevo za udeležbo na redni seji občinskega sveta znaša 5 odstotkov županove plače, kar pomeni bruto 152,12 evra, neto pa 117,89 evra. Sejnina svetnika za izredno sejo je bruto 91,27 evra, neto pa 61,60 evra, medtem ko za korespondenčne seje nimajo sejnin. Za člana občinskega NO je sejnina bruto 68,45evra, neto pa 53,05 evra, za predsednika NO pa bruto 114,09 evra ali 88,42 evra. V lanskem letu 2013 so za seje občinskih svetov namenili 31.521,84 evra, za seje občinskih odborov in komisij 7.524,64 evra, za seje NO pa 4.438,36 evra. Za delovanje svetniških skupin so namenili 5.048,40 evra preko sofinanciranja političnih strank, za zunanjo strokovno pomoč in svetovanje svetniškim skupinam ali svetnikom pa lani niso porabili nič sredstev.

Več na: http://www.tednik.si/koliko-stanejo-seje-obcinskih-politikov

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: