Odgovori na podana vprašanja članov občinskega sveta na 24. redni seji

Na 24. Redni seji občinskega sveta Občine Kidričevo, so bila podana vprašanja in pobude.

Gospod Milan Strmšek je  povedal da digitalni prometni znak pri Baru Cesar ne dela. Predlagal je, da se naj  popravi ali odstrani.

Napaka odpravljena.

Odgovor pripravil: Igor Premužič

Drugo, pa je vprašal, glede popisa cest na komasacijskem območju Dravsko polje I in II.

Popisi cest se še vedno usklajujejo s pripravljavcem dokumentacije – vsako cesto je potrebno preverit, če ustreza razpisnim pogojem. Ob dokončanju popisov jih bo obravnaval odbor za kmetijstvo.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Podla je pobudo, da bi naredili označbe hišnih številk po krajih, saj vse hiše niso ob cesti in potem tisti, ki kraja ne poznajo posameznike iščejo. To imajo narejeno že v nekaterih sosednih občinah.

Gospod župan je povedal, da so za te označbe bile pobude, pred leti je bil tudi razpis, na katerega se nismo prijavili. Če bo ponovi razpis se bomo prijavili. V obdobju današnje tehnologije pa se najde vsaka hiša ne samo ulice.

Gospod Zoran Žunko je podal predlog, da naj se delavec Javnega podjetja pelje po občini in pogleda, kako luči gorijo, saj po nekod luči ne gorijo, drugod mežikajo.

Sistem prijave napak poteka preko sprejemnih pisarn občine in javnega podjetja. Občani lahko sporočijo napake po telefonu, faksu ali preko elektronske pošte.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospod Branko Valentan je vprašal glede kanalizacije, saj je kar nekaj takšnih, ki so se na kanalizacijo priklopili plačujejo pa ne.

Javno podjetje je vzpostavilo grafično evidenco priključkov in pričelo s kontrolo na terenu. Sočasno se bodo pričele  izdajat odločbe o komunalnih prispevkih po uradni dolžnosti.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Vprašal je glede otrok v osnovni šoli, ali je res,  da v kolikor starši ne plačajo prehrane,  potem učenci ne dobijo malice.

Vsi otroci v šoli dobivajo malico. Po zakonu je šola dolžna malico pripraviti, ni pa šola dolžna pokrivati stroške le te. Otroci, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane, malico tudi dobijo brezplačno. Odločbo o subvencionirani malici pa morajo pridobiti straši na CSD Ptuj, vendar šola ugotavlja, da vsi starši nimajo interesa, da bi si odločbo pridobili.  Drugo pa so kosila. Te šola tudi pripravlja, vendar je to nadstandard v obveznem plačilu staršev. V kolikor starši v treh zaporednih mesecih  kosila ne plačajo, šola odstopi od pogodbe, katero sta sklenila šola in starš, s čimer so starši tudi pisno seznanjeni pred odpovedjo pogodbe.

Vprašal je tudi glede luči v smeri Trnovec. Leseni kandelabri so se zaradi dotrajanosti  podrli, novi pa se niso postavili in javna razsvetljava uredila.

Postavil se je nov drog. Ob prijaznejših vremenskih pogojih se bo ponovno vzpostavila javna razsvetljava.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospa Ivanka Korez je povedala, da je razočarana nad odgovorom, ki ga je dobila. Odgovor se je glasil, da so za evakuacijske označbe odgovorni zavodi. Pri zdravstvenem domu se je lahko uredilo, pri šolah pa ne.

Gospod Stanislav Lampič je občinski svet obvestil, da se zopet zbirajo neki podpisi, po krajih, zaradi plačila kanalizacije za mesec junij. Kdo jih zbira pa ne ve.

Gospod Franc Planinšek je povedal, da se naj ne pozabi, na tiste, ki vsako soboto hodili na tržnico in se jim naj zagotovi prodajni prostor.

Vprašal je, kje so se izgubila gospodinjstva, ki se jim položnice za kanalizacijo ne pošiljajo.

Gospod Damjan Napast je povedal,da vsako gospodinjstvo ne potrebuje svojega vodomera. To pomeni, da je v eni hiši več gospodinjstev.

Vprašanja in pobude zapisala Zdenka Frank

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: