Še ena civilna iniciativa za varno cesto ob potoku

Strasti krajanov okrog železniškega prehoda v Pongrcah in gradnje nove povezovalne ceste se očitno še niso umirile, saj se še naprej stopnjujejo. Skupina vaščanov Pongrc je namreč 11. februarja ustanovila novo »civilno iniciativo za varno cesto ob potoku.«

Na to so med drugim opozorili tudi svetnike občine Kidričevo na 25. redni seji. V prvem delu so brez zapletov potrdili odlok o načinu opravljanja izbirne lokalne gospodarske javne službe distribucije toplote na območju občine Kidričevo, čeprav je svetnika Jožeta Medveda motilo, da gre za sprejem po hitrem postopku, saj bi po njegovem mnenju morali o njegovi vsebini opraviti še javno razpravo. Po krajšem pojasnilu so prav tako po hitrem postopku potrdili tudi odlok o podelitvi koncesije za ogrevanje na območju občine, pri čemer je župan izrazil prepričanje, da se bodo po izbiri in uvedbi koncesionarja cene ogrevanja v občini Kidričevo znižale.

Elitno zemljišče sredi Kidričevega bi prodali pod ceno

Nekoliko se je zapletlo, ko so razpravljali o predlogu prodaje nepremičnine, ki je sicer v evidenci k. o. Lovrenc na Dr. polju, gre pa za zemljišče, na katerem že stoji nov objekt Zdravstvenega doma Kidričevo s stanovanji v prvem nadstropju. Svetniku Medvedu namreč ni bilo všeč, da bi tako rekoč elitno parcelo sredi naselja Kidričevo prodali za samo 24 evrov po m2, saj je to po njegovem premalo, zato je županu celo zabrusil: »Če bi se to zgodilo pred štirimi leti, ko si ti sedel v opoziciji, bi od jeze skakal kvišku, sedaj pa to počneš brez trohice slabe vesti.« A župan mu je pojasnil, da je ceno za prodajo te parcele določil zaprisežen sodni cenilec. Medvedovi ugotovitvi se je pridružil tudi Branko Valentan, ki je spomnil, da je bila pred štirimi leti cena za m2 te parcele ocenjena na 34 evrov, sedaj pa je le borih 25, kar je tudi po njegovem premalo. Župan je ponovno pojasnil, da je novo ceno določil cenilec, na osnovi ponovne cenitve, nižja od prvotne pa je predvsem zaradi krize, oziroma padca vrednosti na nepremičninskem trgu. Da je 25 evrov za m2 parcele sredi Kidričevega res smešno nizka cena, je menil tudi Stanislav Lampič, ki je celo postregel s podatkom, da je bila pred kratkim v Njivercah prodana parcela po 45 evrov za m2. Sicer pa je tudi občinski odbor za premoženje menil, da je predlagana cena cenilca prenizka, zato je svetnikom predlagal, da jo prodajo po 34 evrov za m2. In ker je temu predlogu prisluhnilo vsaj sedem svetnikov, je bil njihov predlog tudi sprejet.

Dve civilni iniciativi za eno cesto

Sicer pa se v občini Kidričevo še vedno ubadajo s problematiko lokalne ceste Pongrce–Šikole. Kot je pojasnil župan Leskovar, so bili zaradi tega pri njem že predstavniki civilne iniciative, ki zagovarja traso povezovalne ceste ob železnici, pojavila pa se je tudi nova civilna iniciativa, ki zagovarja drugo traso ob potoku. Strasti okrog železniškega prehoda v Pongrcah se očitno še niso umirile, ampak se še naprej stopnjujejo. Skupina vaščanov Pongrc je namreč župana obvestila, da je 11. februarja ustanovila novo civilno iniciativo za varno cesto ob potoku, katere namen je, kot so zapisali v pojasnilu, da se spoštujejo v zakonitih postopkih sprejete odločitve. Kot so poudarili, je treba upoštevati tudi dejstvo, da je občina Kidričevo sprejela občinski prostorski načrt z upoštevanjem DPN in da je na januarski izredni seji na to temo sprejela sklep, da se dokončna odločitev o izbiri trase omenjene povezovalne ceste prepusti ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Poleg tega pa se v novi civilni iniciativi zavzemajo, da se vsem udeležencem v prometu zagotovi največja možna varnost, kar pa po njihovem mnenju vsekakor zagotavlja cesta izven naselja, ob tem pa se zavzemajo, da cesta poteka čim dlje od hiše oziroma parcele družine Rojko.

Kidričevo, 24.2.2014

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/se-ena-civilna-iniciativa-za-varno-cesto-ob-potoku

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: