Odgovori na postavljena vprašanja in pobude članov občinskega sveta

Gospod Milan Strmšek je imel dve vprašanji za direktorja občinske uprave. Vprašal je glede odločb na komasacij 3, ter ali je ARSO že poslalo za čiščenje otokov.

Upravna enota je zagotovila, da bo pravočasno (do objave razpisa) izdala vse odločbe. ARSO še ni poslal kalkulacije, na kar smo jih ponovno opomnili.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Podal je tudi pobudo, da bi se svetniki odpovedali eni sejnini, sredstva pa bi namenili za ogrožene družine v občini.

Občinska uprava lahko neto znesek sejnine nakaže na poljuben TRR. Prosimo za pisno posredovanje želenega prejemnika.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospod Branko Valentan je povedal, da ni zadovoljen z odgovorom, ki ga je prejel glede popravila droga javne razsvetljave v Apačah. Odgovor je bil, da se je postavil novi drog, ob primernih vremenskih razmerah se bo vzpostavila javna razsvetljava. Podal je tudi kronologijo dogajanja, ko se je drog podrl, do postavitve novega druga. V treh mesecih bi se to že lahko uredilo, potem pa je padel sneg.

Drog v Apačah se je podrl dne 22.12.2013 , naslednji dan se je drog in kabel, ki je ležal na tleh odstranil. Z občino smo se dogovorili, da ne bomo nabavljali novega droga ampak bomo uporabili drog, ki ga bomo odstranili v Dragonja vasi. Drogove v Dragonja vasi smo odstranjevali 16.1.2014 in enega pripeljali v Apače. Lastnica parcele na kateri je stal podrti drog je zahtevala, da se novi postavi na mejo in ne na obstoječe mesto. Novi drog se je postavil 17.1.2014. Montaža kabla in luči se je zaradi snega izvedla šele 18.2.2014.

Odgovor pripravil: Andrej Intihar

Vprašal je tudi glede postavitve prometnega znaka za prepoved vožnje tovornih vozil. Pobudo je podal že pred enim letom. Pobudo je obravnaval tudi svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in podal predlog, da se prometni znak postavi.

Za omejitev prometa skupna teža 7,5 t na LC 165 051 Apače – Trnovec bi morali postaviti znak v Apačah in Trnovcu v Občini Videm. Pisno smo zaprosili Občino Videm, katera pa nam je odgovorila, da se ne strinja z omejitvijo prometa (priloga odgovor Občine Videm).

Odgovor pripravil: Igor Premužič

Vprašal je koliko otrok obiskuje Osnovno šolo v Lovrencu in koliko v posameznem razredu. 

Podružnica Lovrenc – šolsko leto 2013/2014:

  1. 1.       Razred – 6 učencev
  2. 2.       Razred – 8 učencev
  3. 3.       Razred – 9 učencev
  4. 4.       Razred – 7 učencev
  5. 5.       Razred – 7 učencev

Skupaj 37 učencev.

V šolskem letu 2014/2015 je na seznamu za vpis 9 učencev.

Odgovor pripravila: Alenka Kutnjak, Ravnateljica

Gospod Franc Planinšek je vprašal zakaj se je zaprla cesta v obrtno ceno  in drugo, kako priti do novih parcel. Pri podjetju SETO v obrtni coni se je postavil prometni znak »slepa ulica« pri njegovem vhodu in mu ovira promet. Je pa ta prometni znak postavljen sredi ulice in ne v začetku, kar bi bilo logično.

Zapora dela JP 665 201 ne onemogoča nobenemu lastniku dostopa do svoje parcele. Prometni znak slepa ulica pa je že prestavljen na začetek ulice.

Odgovor pripravil: Igor Premužič

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: