Vprašanja in pobude članov občinskega sveta

31. 3. 2014

Gospod Branko Valentan ni zadovoljen z odgovorom gospoda Intiharja. Ne držijo navedbe v odgovoru, kot jih je navedel. Odgovori naj bodo vsaj resnični.

Glede hidrantnega omrežja je povedal, da je naredil meritve sam. Če bi delali s strani Trnovca je za 30 m daljša trasa.

Gospod župan je povedal, da je eno prečrpališče 30.000 evrov, kanalizacija z smeri Trnovca pa 1.000 evrov.

Kot tretje in povedal glede postavitve prometnega znaka. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je zavzel sklep, da se prometni znak postavi. Potem je bilo rečeno,da mora dati soglasje občina Videm. Potrebno bo nekaj ukreniti, saj se cesta poseda.

Glede strelišča je povedal, da so krajani prizadeti. Nekaj bo potrebno ukreniti, da se to strelišče prestavi v hrib. Vedno je bilo rečeno, da komplicirajo člani agrarne skupnosti. Predlaga, da se strelišče prestavi v hrib, zemljišče pa se vrne občanom.

Gospod župan je povedal, da nikoli ni rekel, da člani agrarne skupnosti komplicirajo. Povedal je, da je tožba na sodišču med agrarno skupnostjo in državo. Vojska sedaj nima sredstev, pred leti je denar bil. Člani agrarne skupnosti želijo imeti vrnjena zemljišča v naravi, vojski se zdijo zemljišča zanje pomembna.

Gospod Milan Fideršek je podal pobudo, to je da je potrebno urediti malo cesto, ki je zelo prometna. Preko železnice ni prehoda, saj je križišče v Pongrcah in Jablan zaprto. Vsi sedaj vozijo preko Cirkovc, cesto bi bilo potrebno gramozirat in zgredirati.

Drugo je povedal, da je cesta od Cesarja do Medveda v Zg. Jablanah v razsulu. Sedaj se zopet prekopava. Asfalt je popolnoma uničen. Na nekaterih delih cest pa so bankine nevarne, saj so bankine višje od cest.

Gospod Milan Strmšek je imel isti predlog glede gramoziranja ceste, kot gospod Fideršek.

Drugo ko smo razpravljali o proračunu, je predlagal, da bi se ta cesta v Jablanah uredila, pa je gospod Fideršek imel pripombo, da lastništvo ceste še ni urejeno.

Gospod Danijel Zajc je povedal, da cesta še ni tako slaba. Lepo je, da je zaključna faza asfaltirana v Apačah vendar so asfaltirali kar preko jaška. O tem je obveščen gospod Premužič.

Vprašal je, kdo je odstranil prometne znake omejitev hitrosti mimo njegove hiše.

V soboto je imel neljubi dogodek, ko je bila čistilna akcija. Predsednika odbora za varstvo okolja in požarno varnost ga je sama prosila, kaj pa naj pove.

Gospod Jožef Medved je vprašalo, kdaj bo razširjen ovinek od žabje ulice pri potoku.

Gospod župan je povedal, da je obljubil, da bo preveril kakšno je stanje in kaj se da rešiti.

Odgovor:

Opravil se je ogled na terenu in varianta rešitve. V vmesnem času smo izvedeli, da se izbira izvajalec za sanacijo zadrževalnika Medvedce in izvedba protipoplavnih ukrepov na Polskavi. V sklopu tega se predvideva širitev struge za 4 metre. Z izvedbo razširitve ovinka bomo počakali, dokler nam izvajalec ne dostavi variante ukrepov.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospod Jožef Medved je kot drugo vprašal, kaj je z gumami, oziroma gramoznico, kjer so gume. Podtalnica je visoka, gume so v podtalnici cca 0,50 m.

Gospod župan je povedal, da bomo za odgovor prosili inšpektorju g. Kaiserja.

Odgovor:

Inšpektor nadaljuje z izvržbo zoper podjetje Albin promotion d.o.o.. V prvi fazi je bilo odpeljano cca. 1200 ton. V tem mesecu se je zaključil razpis za odvoz cca. 850 ton. V vmesnem času se je na občini oglasijo podjetje iz Avstrije, ki bi gume predelovalo v Talumu. Zadeva je v začetni fazi in prvi korak bo skupen sestanek Taluma, Ministrstva in Občine.

Odgovor pripravil: Damjan Napast

Gospod Jožef Medved je kot tretje vprašal, kaj je z učilnico v naravi, saj ni dostopa, zaradi vode.

Gospod župan je povedal, da je podtalnica še višja, kot lani. Na platoju ni vode, cesto oziroma dostop bomo rešili in dvignili z navozom gramoza.

Gospod Stanislav Lampič je povedal, da je promet skozi Njiverce s tovornimi avtomobili. To so prevozniki Medol, Saubermacher in Surovina. Torej ti prevozniki niso zašli. Ko bo cesta razširjena, bo promet še večji. Predlagal je, da se lastnike tovornih vozil o tem obvesti.

Gospod župan je prosil, da se vozilo fotografira, da se bo videla registrska tablica, pa bomo zadevo rešili.

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: