Ker so zavrnili vse predlagane cene, je župan sejo prekinil

Na minuli četrtkovi seji sveta občine Kidričevo se je po dobrih dveh urah zapletlo zaradi predlagane cene prodaje kmetijskih zemljišč v Zgornjih Jablanah; ker so svetniki zavrnili vse tri predlagane cene, tudi s pomočjo svetnikov vladajoče koalicije, je župan Leskovar sejo enostavno prekinil.

V prvem delu četrtkove 27. redne seje so svetniki občine Kidričevo z navdušenjem prisluhnili Rainerju Dunstu, predsedniku avstrijske Eko regije Kaindorf, ki jim je predstavil dejavnost te regije in nato sprejeli sklep, s katerim so vodstvo občine zadolžili, da preuči vse možnosti za priključitev v omenjeno ekoregijo, s čimer bi postali prva tovrstna slovenska občina.

»Če ste proti, sejo prekinjam, da tudi sejnine ne boste dobili!«

Ko je bila za njimi že dobra polovica dnevnega reda, pa se je zadeva nepričakovano zapletla zaradi predvidene prodaje nepremičnin – kmetijskega zemljišča v Zgornjih Jablanah pri Cirkovcah. Župan Anton Leskovar je pojasnil, da so vrednost nepremičnin dali oceniti uradnemu cenilcu, ki je ocenil, da je trenutna vrednost omenjenega kmetijskega zemljišča 0,70 evra za kvadratni meter. Predsednik občinskega odbora za gospodarjenje s premoženjem Daniel Zajc je menil, da je predlagana cena prenizka, zato je v imenu odbora predlagal, da prodajno ceno povišajo na 1,5 evra za kvadratni meter. Svetniku Milanu Fideršku pa se je tudi ta cena zdela prenizka, zato je predlagal, da zemljišče, ki je v lasti občine, prodajo vsaj po 2 evra za kvadratni meter. Ker pa svetniki niso potrdili nobenega od treh predlogov, v vseh primerih je bilo proti 8 svetnikov, torej tudi del županove, vladajoče koalicije, je opozicijski svetnik Zoran Žunko predlagal: »Ne vem, zakaj se zezate; če se v vladajoči koaliciji o tem ne znate dogovoriti sami, pa točko umaknimo z dnevnega reda.«

A županu, ki se s tem očitno ni strinjal, je prekipelo: »Nič ne bomo umikali, saj sej ne bo več. Dovolj vas imam, neresni ste, saj ste proti temu, da bi občina s prodajo teh zemljišč pridobila kakih 80.000 evrov. Če ste proti vi, sejo prekinjam, da tudi sejnine ne boste dobili.« In kljub negodovanju nekaterih svetnikov se je tako tudi zgodilo.

Nadaljevanje seje je bilo nato v ponedeljek zvečer.

Kidričevo, 12.6.2014

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/ker-so-zavrnili-vse-predlagane-cene-je-zupan-sejo-prekinil

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: