Pangea v večjih prostorih

Te dni je geološko- paleontološki muzej Pangea v Dragonja vasi, katerega lastnik je Vili Podgoršek, že sedmič odprl vrata obiskovalcem. Tokrat je bil dogodek še posebno pomemben, saj se je muzej pred časom preselil v nov objekt ter razširil na 44 vitrin z najrazličnejšimi kamninami, minerali in fosili ter tako imenovanimi recentnimi primerki – torej trdimi ostanki sodobnih živih bitij.

Letos se mu je pri vhodu pridružila še potomka najstarejše trte z mariborskega Lenta. Posadil jo je mariborski mestni viničar Stane Kocutar. Botra vinske trte je Cvetka Pintar. Dogodek je pospremil bogat kulturni program. Ob spremljavi tradicionalnih glasbil so ljudske pevke Vesele Polanke zapele nekaj ljudskih pesmi, na violino je zaigral šele štiri leta star Mark Lev Krajnc. Po nagovorih župana občine Kidričevo Antona Leskovarja je nastopil rimski cesar Probus s svojim spremstvom – njegovo vlogo je odigral Aleš Arih, nekdanji direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož. Probus je poznan po tem, da je legionarjem naročil ponovno posaditev vinske trte na tem območju. Ptujska skupina Rimljanov Flavijci iz spremstva je nato spremljala postopek posaditve trte.

Program so nadaljevali plesalci Folklorne skupine Vinka Koržeta iz Cirkovc ob glasbeni spremljavi skupine Pepi Krulet. Pridružila se jim je Suzana Lep Šimenko, poslanka državnega zbora. Prijetno druženje ob pečenem kostanju, za katerega je skrbel Silvo Podgoršek, se je nadaljevalo do poznih večernih ur.

Slavko Podbrežnik

Vir: http://nov.vecer.com/clanek.aspx?id=201411066071183

Objavljeno v Večeru, v četrtek, 6.11.2014

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: