Brezmejnost Festivala idej

Številni kulturni dogodki so zaznamovali praznični december v Cirkovcah

Z razstavo del ekstempora se je v Cirkovcah te dni zaključil skoraj dvomesečni Festival idej. Na več prizoriščih se je zvrstilo kar petnajst dogodkov. Predstavilo se je 126 nastopajočih, ki so pritegnili blizu 500 obiskovalcev.

Kot pravi vodja festivala Miran Urih, so bila dobro obiskana dogajanja na osrednjem vaškem trgu in v večnamenski dvorani. “Na trgu v središču Cirkovc smo pripravili likovni razstavi na prostem, In the middle – V središču z deli domačih ustvarjalcev. Eno od prazničnih nedelj smo preživeli v družbi sokrajana, častnega občana občine Kidričevo, pisatelja Zdenka Kodriča, in prisluhnili mlademu violinistu Marku Levu Krajncu. Kodrič nas je popeljal po bogatem literarnem opusu, razkril pa se je tudi v vlogi fotografa. Serija fotografij Digitalni akvareli je bila izbrana v ožji izbor Fotografije leta, ki jo pripravlja Emzin,” je povedal Urih.

V sklopu festivala je bil tudi večer koledovanja, na trgu so plesali člani Folklorne skupine Vinko Korže, s slovenskimi koledniškimi pesmimi pa so nastopili člani Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora. V Hišo tete Malčke je v prazničnih dneh vabila Božičkova postojanka za najmlajše.

Ves december je potekal likovni ekstempore, na tokratni likovni koloniji je ustvarjalo šest odraslih likovnikov, sedemindvajset otrok z risbami, sedem otrok pa še s skulpturami. Ocenjevalka Saša Urih, diplomantka slikarstva beneške akademije lepih umetnosti, je za najboljši deli ocenila likovno ustvarjanje Leona Piška in delo Žana Hercoga.

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v soboto, 3.1.2015

Vir: http://nov.vecer.com/clanek/201501036085206

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: