Odgovori na vprašanja in pobude, podane na 2. redni seji občinskega sveta Občine Kidričevo

Gospod Milan Strmšek je predlagal, da bi nadaljevali s prakso, kot je bila v prejšnjem mandatu, da direktor občinske uprave poda pisno poročilo o projektih, ki se izvajajo.

Odgovor: Povzetek poročila bo poslan po občinskih sejah.

Cesta Stražgonjca od podvoza do Kacjana se uporablja v veliki meri za izgradnjo podvoza. Cesta je uničena. Sprašuje, ali se že pogovarjalo z izvajalcem, da se cesta vzpostavi v prvotno stanje.

Odgovor: Pred pričetkom del je bil opravljen posnetek vseh cest in v skladu s soglasjem se mora vzpostaviti prvotno stanje po končanju del.

Podvoz, ki se gradi pri Unuku, ko bo zgrajen, kmetovalce ne bodo mogli več obračati ne na levo in ne na desno. Sprašuje ali bomo tako pustili, kot je naredila železnica.

Odgovor: Ob dokončanju izgradnje podvoza se lahko preveri dejansko stanje na terenu in preveri možnost izgradnje »pentlje« na državnih zemljiščih. V primeru posegov na privatna zemljišča bo potrebno preverit pripravljenost pri lastnikih in zagotovit sredstva v proračunu.

Glede novih parkiriščih pri Mercatorju je povedal, da je puščena steza za pešce ob steni. Sedaj avtomobili parkirajo do roba robnika in s tem zaparkirajo to stezo za pešce.

Odgovor: Robniki so nižji, da ne prihaja do poškodb pri parkiranju. Prav tako je steza za pešce dovolj široka, da s takšnim načinom parkiranja niso ovirani pešci.

Gospod Stanislav Lampič je povedal, da imajo v Njivercah sedaj lepo urejeno cesto z vso infrastrukturo. Podal pa je pobudo, da se na obeh vpadnicah ob cesti namesti prometni znak, prepoved prometa za vsa tovorna vozila, razen za dostavo, saj se je sedaj povečal promet tovornih vozil.

Odgovor: Prometni znaki so naročeni in bodo v kratkem postavljeni.

Gospod Anton Frangež je predlagal, da se sanira poljska cesta, ki se uničuje pri izgradnji podvoza v Jablanah.

Odgovor: Pred pričetkom del je bil opravljen posnetek vseh cest in v skladu s soglasjem se mora vzpostaviti prvotno stanje po končanju del.

Gospod Danilo Lendero je podal predlog, da se namesti prometni znak prepoved prometa nad 3 tone na cesti pri gospodu Rajhu.

Odgovor: Trenutno še nismo zaznali potrebe po postavitvi znaka. Za mnenje bomo zaprosili krajevni odbor.

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: