Okrepljena opozicija zavrnila sprejem proračuna!

V svetu občine Kidričevo se je zaradi neupoštevanja predlogov SLS opozicija očitno (vsaj za sedaj) okrepila, saj je ob odsotnosti ene od svetnic vladajoče koalicije dosegla, da proračun ni bil sprejet. In ogorčen župan jim je očital, da je to, kar so storili, pobalinsko.

Ko so se na tretji redni seji kidričevski svetniki lotili programa oskrbe s pitno vodo za obdobje 2015 do 2018, jim je Rado Vek iz Komunalnega podjetja Ptuj pojasnil, da so program pripravili za vseh 19 občin, v katerih skrbijo za oskrbo s pitno vodo. Lastniški delež občine Kidričevo je 7,32 odstotka, pri čemer opravlja oskrbo s pitno vodo v tej občini poleg ptujske Komunale v manjšem delu tudi Komunala iz Slovenske Bistrice. Težave imajo predvsem zaradi velikih izgub vode, saj so lani izčrpali 4,46 milijona kubičnih metrov, obračunane in prodane vode pa je bilo le za dobrih 3,5 milijona kubičnih metrov vode. Težave so tudi zaradi pojava usedlin železa in mangana v ceveh, kar naj bi bila posledica črpanja vode iz globinskih vodnjakov. Čeprav je bilo na vsebino kar nekaj zanimivih vprašanj in pripomb, so predlagan program oskrbe s pitno vodo soglasno potrdili.

So se politične sile prepolovile?

Kar precej pa so se zadeve obrnile na glavo, ko so se v drugi obravnavi lotili predloga občinskega proračuna za leto 2015, v katerem je načrtovanih za dobrih 6,11 milijona prihodkov in za okoli 5,97 milijona odhodkov. Župan Anton Leskovar je sicer pojasnil, da po prvem branju na decembrski seji na njegovo vsebino niso sprejeli nobenega amandmaja, le nekaj pripomb, ki pa naj bi jih, če se bo med letom pokazala potreba, upoštevali ob sprejemu rebalansa. A del svetnikov s tem očitno ni bil zadovoljen. Po besedah Milana Strmška iz SLS so na predlagano vsebino proračuna že v prvem branju posredovali več pripomb, pa jih niso upoštevali. Tudi v drugem branju so v času javne razprave posredovali štiri predloge; med drugim so zahtevali, da naj občina zagotovi tudi sredstva za pripravo dokumentacije o možnostih izgradnje nujnih namakalnih sistemov. Žal pa v končnem predlogu župan ni upošteval niti enega njihovega predloga. In zato se je zgodilo, da proračuna niso sprejeli. Svojo odsotnost je opravičila svetnica iz vrst SDS, od 16 prisotnih pa je za sprejem proračuna glasovalo le osem svetnikov iz vrst SDS in NSi, medtem ko je bilo proti sprejemu osem svetnikov iz vrst SLS, Desus, SD in SMC.

Kidričevo, 26.1.2015

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/okrepljena-opozicija-zavrnila-sprejem-proracuna

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: